Leder

Mens vi venter

Af Helle Hansen

I sidste nummer af Skræppebladet blev der skrevet meget om regeringens ghettoudspil ”Et Danmark uden parallelsamfund”. I dette nummer er der intet nyt at berette, ud over at udspillet har været sendt i høring. Og at Brabrand Boligforening har indgivet høringssvar ligesom så mange andre, BL, Kreds 5, Aarhus Kommune mv.

Underskriftsindsamlingen ”Fingrene væk fra lejernes penge” kører stadig på nettet – få nu endelig skrevet under, hvis du ikke har nået det. Snart går lovbehandlingen af forslaget i gang i Folketinget. Hvordan det endelige udspil kommer til at se ud, må vi vente endnu et par måneder på at se. Forhåbentlig bliver alle de allersorteste knaster i forslaget ikke vedtaget.

I Gellerupparken venter beboerne også på, at der indkaldes til et nyt beboermøde, hvor behandlingen af bestyrelsens beretning kan genoptages, efter det ordinære møde desværre kørte af sporet og måtte suspenderes. Med en stor renovering, masser af genhusningssager, usikkerhed om, hvorvidt man overhovedet kan få lov at blive boende i sit hjem efter at have hørt på den aktuelle debat om parallelsamfund, så kan det måske forklare, at der ikke skal så meget til for at bringe sindene i kog.

Men afviklingen af beboermødet i Gellerupparken kan desværre ende med at blive vand på hele parallelsamfunds-møllen. Afdelingens beboere får dog endnu en chance for at bevise, at de godt kan tage vare på beboerdemokratiet ved at gennemføre det genoptagne møde uden yderligere ballade.

Foråret er ankommet, og alt spirer frem – og sørme om der ikke også er små spirer på vej frem i beboerdemokratiet i boligforeningens ungdomsboliger på Bronzealdervænget. Det er glædeligt, at den nye afdelingsbestyrelse gerne vil være med til at bringe unge kræfter ind i beboerdemokratiet og ligefrem efterlyser uddannelse og redskaber til at blive gode beboerdemokrater.

Det er da en gave, som både foreningsbestyrelsen og resten af boligforeningens repræsentantskab bør tage til sig med stor imødekommenhed, for ungdommens engagement er vel det bedste svar på fremtidens udfordringer i den almene boligbevægelse.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt