Broderi er også kultur

Godt besøg til udstilling i Sonnesgården

Tekst og fotos Bo Sigismund

De udstillede billeder bliver nærstuderet.

De udstillede billeder bliver nærstuderet.

Siden Bayeux-tapetet, der er over 1000 år gammelt, kender man til billedbroderier. 18 kvinder i Sonnesgården har taget kunsten op, og her i maj udstillede de deres værker, som har taget udgangspunkt i deres nære omgivelser. De kalder det selv for et øjebliksbillede.

Der har været liv – endnu mere liv – i fælleshuset, og interessen har været stor fra mange af de andre beboere i afdelingen. Inspirationen kom i 2016 fra en udflugt med kunstforeningen, og efter at have set lidt af de broderier, andre havde frembragt, kom der gang i syningen.

Pensionistforeningen og afdelingsbestyrelsen bevilgede støtte. Sy- og håndarbejdsgruppen – der kalder sig ”brodeuser” – hygger sig med opgaven og vil naturligvis fortsætte. En af de vilde ideer går ud på at brodere et gulvtæppe til fælleshuset, for det vil da give opgaver til langt ud i fremtiden!

Sonja Delfs introducerede til ferniseringen og præsenterede resultaterne, og der var stil over arrangementet. Der var et glas og pindemadder til gæsterne – der også indbefattede ganske mange mænd, der til trods for deres ukendskab til dette kunsthåndværk sagtens kunne lade sig imponere. Det blev Skræppens udsendte også. Endnu et resultat for det gode beboerliv.

Nærbillede af bygning.

Nærbillede af bygning.

De flotte billeder side om side.

De flotte billeder side om side.

Flot broderi af AroS.

Flot broderi af AroS.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt