Leder

Bulldozer-mareridt

Af Helle Hansen

Forleden lå jeg og døsede på sofaen i sommervarmen med fjernsynet kørende på TV2 News.

Undervejs til drømmeland befinder jeg mig pludselig i et smukt grønt landskab, fyldt med dejlige træer og buske, og langs de hvide snoede stier svajer vilde markblomster i vinden. Det ligner præcist den nye smukke bypark, som er ved at vokse frem midt i Gellerup….

Jeg spadserer op til enden af parkstien og når helt til Tovshøjskolen. Pludselig begynder min drøm at ændre karakter. Med et kommer store buldrende bulldozere kørende ad den nye Janesvej. De fortsætter med fuld fart ind i Tovshøjskolens røde murstensbygning, væggene styrter sammen, og taget falder ned. ”Hvad sker der dog?” råber jeg højt, men ingen svarer.

Med bankende hjerte spurter jeg hen mod Bazar Vest. Her løber jeg ind i en masse triste børn, som går rundt på parkeringspladsen ud mod Edwin Rahrs Vej. ”De har lukket vores skole,” siger børnene med gråd i stemmen.

”Godt, det kun er en ond drøm,” tænker jeg, og husker tilbage på de mange gode iftar-middage, jeg gennem årene har deltaget i på Lykkeskolen sammen med skiftende borgmestre og byrådspolitikere, der har holdt lange skåltaler og rost skolen for dens flotte arbejde. Jeg mindes også de mange skønne børn fra skolen, jeg i dag tit møder med deres flotte eksamener og fine uddannelser.

Jeg går videre ned mod City Vest ad den nye bygade. Til min skræk ser jeg, at mit gamle barndomshjem på Jettesvej 29 er væk. Hele blokken er pist borte. Det samme gælder Dortesvej-blokken ved siden af. Jeg forstår det ikke. Er igen glad for, at det kun er en ond drøm.

Jeg kommer ned, der hvor Nordgårdskolen lå, før den blev revet ned. Her er bulldozerne også i gang. De er ved at rive den nye, store børnehaveinstitution ned. Den blev bygget bare for to år siden.

Jeg kigger over på den anden side af Sigridsvej. Også her er bulldozerne i gang med at rive blokke ned. ”Det er da tudetosset,” tænker jeg, ”alle blokkene jo lige blevet renoveret…”.

Heldigvis er det kun en dum drøm… – et ondt sommermareridt.

Med ønske om gode drømme og en god sommer til alle.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt