8.220 Ideer – på vej ud i virkeligheden

Bydelene i 8220 er interesseret i at komme tættere på hinanden

Tekst og foto Helle Hansen

Der blev tegnet ideer og tanker på væggene i Gasværket, da 25 ildsjæle fra Årslev, Gellerup og Brabrand en torsdag aften i november mødtes for at udvikle ideer til glæde for hele postnummeret 8220.

Grafiker Anne Birgitte Andersen fra Brugbar Grafik havde tegnet af aftenens program.

Grafiker Anne Birgitte Andersen fra Brugbar Grafik havde tegnet af aftenens program.

Det er Gellerup Fællesråd og Brabrand-Årslev Fællesråd, der arbejder sammen om projektet ”8.220 Ideer”. Og da fyraftensmødet var ovre, var det tydeligt, at der i bydelene er stor interesse for at komme tættere på de andre lokalområder.

Ved et lignende event i foråret var der fremkommet 10 gode ideer, som grafiker Anne Birgitte Andersen forud for mødet havde visualiseret, hvordan kunne se ud. Og i løbet af aftenen kom der endnu en stribe projekt-ideer op på væggen, så der nu arbejdes mod at realisere flere håndfulde ideer.

I løbet af foråret forventer fællesrådene at vende tilbage med yderligere initiativer for at skabe grobund for iderigheden i postnummeret. Og fællesrådene håber på, at endnu flere får lyst til at engagere sig i projektgrupperne. Interesserede kan skrive til Helle Hansen, hhmh65@hotmail.com

Formand for Brabrand-Årslev Fællesråd Holger Lyngklip Strøm byder velkommen.

Formand for Brabrand-Årslev Fællesråd Holger Lyngklip Strøm byder velkommen.


Oversigt over nogle af de 8.220 ideer, som skal samle Brabrand, Årslev og Gellerup:

  • Velkommen til Brabrand: Tilflyttere til Brabrand-området inviteres til lokal street food og kulturelle oplevelser, muligvis på Karen Blixens Boulevard
  • Kokkeskole og fællesspisning: Et par gange om året vil der blive inviteret til at lave for eksempel vietnamesisk, somalisk eller dansk mad, der bliver efterfulgt af fællesspisning.
  • Foreningsatlas: Kortlægning og præsentation af de mange foreninger, der findes i hele 8220-området.
  • Affaldsindsamling: Ultra-lokale initiativer er allerede i gang blandt andet i Tre Ege og Søvangen. Det kan udbredes til hele bydelen.
  • Gåture rundt om Brabrand Sø: Et af flere initiativer, der skal give beboere fra forskellige dele af bydelen chancen for at møde hinanden.
  • Søbad ved Brabrand Sø: Flere deltagere meldte sig til en initiativgruppe, der skal undersøge mulighederne for at etablere et søbad.Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt