Over 400 deltog i åbningsfesten i Det boligsociale hus

Folk strømmede til for at fejre den nye boligsociale indsats, som skal bo i huset de næste fire år

Med et brag af en fest åbnede de 24 medarbejdere dørene til Yggdrasil – Det boligsociale hus på Dortesvej 35A i Gellerup. Husets ønske om at åbne døre og skabe nye muligheder sammen med beboerne blev et gennemgående element på dagen.

Anders Glahn (yderst t.v.) var en af dem der holdt a?bningstale, mens gæsterne lyttede interesseret..

Anders Glahn (yderst t.v.) var en af dem der holdt a?bningstale, mens gæsterne lyttede interesseret..

Lige så snart busserne trillede ind til stoppestedet foran Yggdrasil, sprang nogle initiativrige medarbejdere ind i bussen og uddelte rundstykker til passagererne. Selvfølgelig efter aftale med buschaufføren. I posen med brødet lå der også en seddel med info om de tilbud, huset rummer.

”Vi vil gerne vise, at vi tør at gå nye veje og udfordre de vante metoder, når vi samarbejder med vores naboer i lokalområdet,” siger Jesper Kurdahl Larsen, boligsocial leder i Yggdrasil. ”Derfor har vi valgt at arbejde med værdierne tillid, fleksibilitet og handlekraft som en del af vores dna i det boligsociale hus. Vi skal være tillidsvækkende, uanset hvem vi møder, og gå i mål med de indsatser, vi sætter i søen,” tilføjer Jesper.

Flere aktiviteter i gang

Det boligsociale hus har allerede fået succes med at etablere flere hold med kursister til forberedende danskundervisning. Det er foregået i samarbejde med VUC. Over 45 personer fra området har tilmeldt sig og flere møder ind for at blive skrevet på venteliste.

De lidt yngre beboere er også hoppet med på vognen med hjælp til uddannelse. 13 unge har tilmeldt sig Servicepilot-uddannelsen, som jobteamet har arbejdet hårdt for at få til at lykkes. Det er en 2-årig ungdomsuddannelse med fokus på handel og kundeservice, som jobteamet i samarbejde med Gøglerskolen skal udbyde i lokalområdet.

Uden mad ingen fest i Gellerup og Toveshøj.

Uden mad ingen fest i Gellerup og
Toveshøj.

Undervisning, samtaler og fest

På åbningsdagen var der lækker mad i caféen og rundvisninger i hele huset, hvor naboer og samarbejdspartnere havde livlige snakke om alt mellem himmel og jord. Samtidig blev huset fyldt med en sød melodi fra Familieteamets lokale, hvor et hold kursister var i fuld gang med at synge en sang til danskundervisning.

I mellemtiden, lidt længere nede ad Karen Blixens Boulevard, sad fire beboere og ventede spændt på at komme til jobsamtale. Alt dette igangsat af det nye boligsociale hus. ”En af beboerne, som var med til jobsamtale på åbningsdagen, har faktisk fået et job og starter i arbejde allerede i morgen,” siger Anna Carøe, medarbejder i jobteamet i Yggdrasil.

Lisbeth Kirkegaard, som er direktør for Horsens Rengøring, bekræfter, at de har ansat en beboer fra området:

”Vi havde fire til samtale på åbningsdagen, som var utrolig kompetente. Vi var meget imponerede over, hvor godt screenet de var. Der er en positiv energi omkring arbejdet i det boligsociale hus, og det breder sig til os som samarbejdspartner,” udtrykker Lisbeth og tilføjer:

”Vi ønsker at få mange flere beboere i gang, og når vi får nye opgaver ind, er der derfor noget at samarbejde omkring igen.”

Beboere vil fremover have mulighed for blandt andet at få hjælp til jobsøgning, CV, fritidsjob, fritidsaktiviteter for børn og unge mv. i Yggdrasil – Det boligsociale hus. Herudover kan man få beboerrådgivning og tale med familieteamet om familiekurser, Bydelsmødrene samt et nystartet fædreprojekt.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-08 December side 11
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2018-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data