Nye middagsselskaber i 8220 hen over sommeren 2019

Fællesrådene i Gellerup og Brabrand-Årslev inviterer til ide-middage rundt i hele postnummeret

Tekst og fotos Helle Hansen

Initiativet ”8.220 Ideer, der samler Brabrand, Aarslev og Gellerup”, fortsætter denne sommer med at invitere alle nysgerrige Brabrand-borgere til fællesspisninger rundt i postnummeret. De to fællesråd Gellerup og Brabrand-Årslev har nemlig modtaget endnu et tilskud fra GENLYD-puljen.

Tirsdag den 24. april blev der taget hul på første middag, som fandt sted i Livsværksstederne i City. Her mødte en snes Brabrand-borgere op for at høre arkitekt Anna Mette Exner fortælle om de spændende planer og drømme om KollektivByen i bygningen, der i dag rummer Gellerup Bibliotek.

Før spisningen om aftenen var der lagkagepyntning på Den Himmelske Fredsplads.

Før spisningen om aftenen var der lagkagepyntning på Den Himmelske Fredsplads.

Badebro og trinbræt
Næste fællesspisning er planlagt til at finde sted i parken ved Brabrand Rostadion en dag i juni fra kl. 17.30. Her vil der blandt andet blive talt om drømmene om en badebro i Brabrand Sø og om et trinbræt på Brabrand Station, hvor togene kan stoppe.

Konceptet for hvert middagsselskab er, at der ud over spisning også bydes på oplæg fra lokale ildsjæle og initiativer, som skal være med til at sprede viden om, hvad der foregår i lokalområdet. Ved fællesspisninger opfordres deltagerne til at sætte sig og spise med deltagere, man ikke umiddelbart kender.

Arkitekt Anna Mette Exner fortalte om KollektivByen til den første 8220-spisning.

Arkitekt Anna Mette Exner fortalte om KollektivByen til den første 8220-spisning.

Tour de 8220
Efter sommerferien er der flere middagsselskaber i støbeskeen, for eksempel et augustbesøg på Årslev Enge for at høre om drømmen om at skabe nye måder at leve sammen. I september planlægges et arrangement i Jaka-bygningen, som kan blive det nye kultursted i Brabrand, og til oktober er der planer om en spisning på Roof Top på Blixen med et besøg i Den Gode By, der ligger i stueetagen.

Følg med i Facebook-gruppen 8.220 Ideer, der samler Brabrand, Årslev og Gellerup. Tilmelding til arrangementer via mail til hhmh65@hotmail.com
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt