Nu flytter Brabrand Bolig­forening tilbage til Gellerup

Fra mandag den 23. september finder du administrationen i den nye bygning på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard

Der er fuld gang i flytteplanlægning og nedpakning i Brabrand Boligforenings nuværende administration på Rymarken, for efter knap otte år i lejede lokaler flytter administrationen nu over i Gellerupparken.

Her står en 3.000 kvadratmeter stor administrationsbygning klar til at tage imod boligforeningens medarbejdere, beboere, aktive i beboerdemokratiet og andre besøgende.

Brabrand Boligforenings nye domicil

Bygningen kommer – ud over ekspedition og kontorer for de ansatte i administrationen – også til at rumme drifts-personalet for afdeling 4, Gellerupparken, og afdeling 5, Toveshøj, og Aarhus Kollegiet og den tilhørende maskinpark. Særligt driftspersonalet ser frem til de mere tidssvarende faciliteter, som giver bedre plads til de mange ekspeditioner og telefonhenvendelser.

Besøgende vil således møde ejendomsfunktionærer, rengøringspersonale og serviceledere, Brabrand Boligforenings ledelse, administrativt personale samt ansatte i ekspeditionen og projektafdelingen.

Den nye administrationsbygning vil altså afspejle Brabrand Boligforenings kerneopgaver: drift og administration af beboernes boliger og hjem.

”Vores beboere og boligsøgende vil møde et velfungerende hus med en imødekommende modtagelse, der inviterer indenfor, og vi håber, at beboerne også vil se det som deres hus. Vores håb er også, at de mange aktive i beboerdemokratiet vil bruge huset,” siger administrationschef i Brabrand Boligforening Susanne Witting.

Arbejdspladser skaber trafik og liv

Med placeringen vil byggeriet forhåbentlig også bidrage positivt til de store forandringer i Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Bygningen ligger lige over for Blixen, der er Aarhus Kommunes nye afdeling for Teknik og Miljø med 1.000 medarbejdere. Med de mange nye arbejdspladser i Gellerup vil en masse mennesker naturligt få deres daglige gang i området og skabe trafik og liv i bybilledet.

Med en fortsat central beliggenhed for både vejnet og bustransport – og med tiden letbanens etape to – vil boligforeningens beboere nemt og hurtigt kunne komme til stedet.

Otte år på Rymarken

Som mange beboere sikkert ved, er det ikke noget nyt, at Brabrand Boligforenings administration holder til i Gellerupparken – tværtimod. Indtil december 2011 lå administrationen i mange år i Tousgården på Gudrunsvej 10A. Men da pladsen blev for trang, flyttede boligforeningen til større lokaler.

Adressen i de lejede lokaler på Rymarken har hele tiden været tænkt som en midlertidig løsning. I første omgang i en fireårig periode. Der skulle dog gå knap otte år, før en ny administrationsbygning stod klar, men nu ligger den der, så administrationen omsider kan flytte ind i det nye hus.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-05 September

2019-05 September side 16