Ingen tør lade deres børn cykle i Gellerup

Kommentar

Der mangler mange cykelstier i Gellerup, fastslår cykelaktivistgruppe

Tekst og fotos Anders Nielsen

Trafiksikkerheden for cyklister i Gellerup er lig nul. Det har konsekvenser, for børn tør ikke cykle i skole. For at få sikret bedre forhold for cyklister har tre aktive cyklister torsdag den 23. januar holdt møde med cykelvejs-ingeniør Martin Løv Simonsen hos Aarhus Kommune.

Problemgader for cyklister
Karen Blixens Boulevard, Gudrunsvej ved City Vest, Lottesvej, Dortesvej, Inge Christensens Gade, Hejredalsvej og Sigridsvej mangler alle en cykelsti.
Det er farligt at køre på cykel på Karen Blixens Boulevard, fordi den er så smal, at bilister kan overhale med 20 centimeters afstand til cyklisten, samtidig med at en modkørende bil passerer i den modsatte vognbane.

Der er ellers masser af plads til cykelstier på boulevarden. Og i alle sidegaderne er der også plads til cykelstier. Og Lottesvej, som bliver renoveret lige nu, er stadig uden cykelsti.
Børnene i Gellerup er spredt ud på mange skoler. Der er mange børn, der gerne vil have frihed til selv at kunne transportere sig til skolen. Men forældrene er bange for at lade børnene cykle til skole på grund af sikkerhedsmæssige farlige forhold for cyklister i Gellerup.

Hans Martin Gårdhus og Søren Ertmann på Karen Blixens Boulevard.

Sikker skolevej til ny skole
Når der bygges en ny skole i Gellerup, er det vigtigt, at der laves sikre skoleveje.
Mange forældre vælger i dag at køre deres børn i skole i bil med CO2-forurening til følge.

Hvis børnene har mulighed for at cykle i skole, får vi sundere børn, og børnene vil bidrage med et personligt bidrag til at løse klimakrisen.
Specielt børn, der bor langs Sigridsvej og Hejredalsvej, som for de flestes vedkommende går i skole syd for Silkeborgvej, har en farlig skolevej på grund af, at bilerne kører med høj hastighed.

Der mangler også cykelstier på Lottesvej.

Der mangler også cykelstier på Lottesvej.

Sikkerhedsproblemerne kan løses
Mødet med Martin Løv Simonsen, Aarhus Kommunes cykelvejsingeniør, handlede om, hvad kommunen kan gøre for at skabe sikre forhold for cyklister i Gellerup.

Hans Martin Gårdhus, Søren Ertmann og jeg havde forberedt mødet med billeder af problemvejene, og vi havde ideer til løsningen; flere cykelstier. Vi tre, der er med i gruppen, kalder os Hasle-Brabrand-cyklisterne. Vi bor i Holmstrup og Odinsgård.

Den kommunale cykelvejsingeniør skrev alle vores ideer ned. Han kan godt se, at Karen Blixens Boulevard udgør et problem, og han vil tage vores ideer med til anlægsfolkene i kommunen.
Vi fik aftalt et follow-up møde, når Martin Løv Simonsen har fået tilbagemeldinger om, hvad kommunen kan gøre her og nu.

Cykelkultur for alle
Det vil også være dejligt, hvis mange af indvandrerne og flygtningene får mod på at prøve vores danske cykelkultur. Der har gennem tiden været initiativer med at lære folk at cykle, men med de ringe sikkerhedsforhold for cyklister er det ikke lykkedes at få de nye cyklister til at holde ved.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt