Hvad betyder coronaretningslinjerne for efterårets afdelingsmøder?

Der er i år tale om en ekstraordinær situation i forbindelse med afholdelsen af afdelingsmøder i Brabrand Boligforening

Af Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Brabrand Boligforening. Arkivfoto (kun online)

For det første har det som konsekvens af coronakrisen været nødvendigt at aflyse forårets møder i afdeling 4, 5, 6, 7 og 22.
I en annonce andetsteds i bladet findes der en oversigt med datoerne for efterårets ordinære afdelingsmøder i samtlige afdelinger.

For det andet er der trods flere lempelser stadig en række retningslinjer, der skal tages hensyn til ved afholdelsen af møderne. I hvert fald som det ser ud i skrivende stund.

Pr. 13. juni (jf. BEK nr. 865 af 13/06/2020) er det således muligt at afholde møder med op til 500 personer til et arrangement, hvis deltagerne i det væsentligste sidder ned. Der er fortsat regler for det maksimale antal deltagere pr. m2, men disse regler gælder for arrangementer, som offentligheden har adgang til.  Det er boligforeningens vurdering – baseret på information fra BL (Danmarks Almene Boliger) – at der i beboerlokalerne som udgangspunkt ikke er offentlig adgang, når lokalerne anvendes af beboerne til lukkede arrangementer som for eksempel afdelingsmøder, og derfor gør afstandskravet sig ikke gældende.
Der er imidlertid ting, der stadig er uafklarede, så vær opmærksom på, at der kan nå at ske ændringer, som får betydning for afholdelsen af efterårets afdelingsmøder. Brabrand Boligforening vil naturligvis holde beboerne orienteret, hvis det er tilfældet.

Afholdelse af private fester i beboerlokaler
De nye regler betyder også, at der nu kan afholdes private fester i beboerlokalerne, selv om der er flere end 50 personer til stede, forudsat at deltagerne i det væsentlige sidder ned.