Nu er Aarhus Kollegiet fuldt udlejet

I begyndelsen af august flyttede 196 studerende ind i den nordlige del af Aarhus Kollegiet i Gellerup. Byggeriet er dermed fuldt udlejet og hele huset taget i brug

Indflytning på kollegiet sommeren 2020.

Indflytning på kollegiet sommeren 2020.

Anden etape af indflytning på Aarhus Kollegiet veloverstået

De seneste uger har været travle for de syns- og udlejningsmedarbejdere, der har håndteret indflytningen af de sidste beboere på Aarhus Kollegiet. Men vi kan nu se tilbage på en veloverstået indflytning. Det glæder Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening.

”Det er utrolig skønt, at så mange unge har valgt kollegieformen som base for deres studietid i Aarhus, og at de aktivt har tilvalgt den høje grad af fællesskab og sammenhold, som er så særlig for livet på kollegie”.

Stor interesse trods konkurrence

Det seneste år er der i Aarhus bygget endnu flere ungdomsboliger, og særligt private ungdomsboligbyggerier er skudt op. Det har givet de studerende flere og mere varierede boligtilbud.

Vi har derfor med spænding fulgt ventelisten til de resterende ungdomsboliger på Aarhus Kollegiet og krydset fingre for, at anden etape ville blive en lige så stor en succes som den første.

”Det er fantastisk, at udlejningen er gået så hurtigt, og interessen fortsat har været stor. At de studerende har valgt Gellerup og det nye kollegie til i en tid, hvor der ikke længere er kritisk mangel på ungdomsboliger, og hvor der er mange andre spændende og attraktive valgmuligheder, er virkelig positivt,” fortæller Keld Laursen.

Netop kollegiet har fra starten været en vigtig brik i helhedsplanen for området og visionen om et større og mangfoldigt ungdomsmiljø. Det er derfor ekstra glædeligt, at det nu er lykkedes. De mange nye studerende kan mærkes og ses i området, og mange af dem har aktivt taget områdets tilbud i brug.

Særligt medarbejderne i boligforeningens administration har kunnet følge med i indflytningen og den øgede aktivitet i kollegiets nordlige del – Karen Blixens Boulevard 8 – som vender over mod boligforeningens administrationsbygning. Her har man løbende kunnet se flere og flere caféborde og -stole samt krukker med blomster dukke op på de mange altaner, og der er kommet liv i fælleskøkkenerne.

Fakta:

Aarhus Kollegiet ligger på Karen Blixens Boulevard lige over for det nye kommunale kontorhus Blixens. Det er opført efter den klassiske kollegietanke om fællesskab kombineret med, at hver bolig har eget bad, tekøkken og altan.

Indflytningen har været delt i to etaper, hvor første etape stod indflytningsklar i august 2019. Der bor 352 studerende på Aarhus Kollegiet.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-05 September side 13
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2020-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data