Afd. 4: Afstemning om ny helhedsplan kommer tidligst i det nye år

Afdeling 4 – Gellerupparken

Beboerne i nedrivningsblokkene må vente på at få besked om, hvad der skal ske med dem

Tekst afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken – Arkivfoto (kun online) af Bo Sigismund

I septembers husstandsomdelte beboerorientering med status på Udviklingsplanen stod, at vi i afdelingsbestyrelsen skulle mødes med borgmester Jacob Bundsgaard fredag den 25. september.
Mødet med borgmesteren blev udsat til onsdag den 11. november formentlig på grund af corona.

Valg til bestyrelsen 25. november
Det betyder, at forventningen om, at Gellerupparkens beboerne skulle stemme om en ny helhedsplan her i efteråret, er slået fejl. Et beboermøde med sådan et afstemningstema vil nu tidligst kunne finde sted i starten af 2021.  

I stedet kan Gellerupparken endelig holde afdelingens udskudte beboermøde blandt andet med valg af nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer. Det udskudte afdelingsmøde finder sted onsdag den 25. november klokken 17 i Globus1.   

Det bliver et beboermøde, der på grund af COVID-19’s forsamlingsregler bliver afholdt anderledes, end beboerne er vant til, fordi Gellerupparken er så stor en afdeling.  Derfor er det meget vigtigt, at alle beboere grundigt læser den indkaldelse til mødet, som snart lander i postkasserne. Vær opmærksom på, at der kræves skriftlig tilmelding senest tre dage før mødet, for at man overhovedet kan deltage i mødet. Og som noget nyt bliver der på grund af corona også mulighed for at give en fuldmagt til sin nabo, hvis man selv er forhindret i at deltage i mødet.

Vigtig afstemning i repræsentantskabet
På beboermødet skal der vælges en ny afdelingsbestyrelse, hvis medlemmer også bliver medlemmer af Brabrand Boligforenings repræsentantskab.

Og som sådan skal afdelingsbestyrelsens medlemmer allerede være aktive på det kommende repræsentantskabsmøde i boligforeningen, der holdes torsdag den 3. december. Det er blandt andet på repræsentantskabsmødet, at der vælges medlemmer til foreningsbestyrelsen.

Og hvis vinterens afstemning om Helhedsplanen for Gellerup stemmes ned på beboermødet, så bliver det Brabrand Boligforenings repræsentantskab, som i sidste ende kommer til at bestemme, om det bliver ja eller nej til den helhedsplansaftale, der nås frem til med kommunen.

Og alle beboere i Gellerupparken husker sikkert, at et lille flertal i boligforeningens repræsentantskab sidste sommer stemte ja til Udviklingsplanen med nedrivning af syv blokke. Selv om et enstemmigt beboermøde i Gellerupparken en måned forinden havde sagt nej tak til nedrivninger.


Beboercafeer om ghettoloven

Afdelingsbestyrelsen holder igen beboercafeer i foyeren i boligforeningens administrationsbygning på Edwin Rahrs Vej (inden for COVID-19’s retningslinjer). Her har beboerne mulighed for at komme og møde afdelingsbestyrelsen og høre sidste nyt om planen. Der er også mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer. 

Beboerinfocafeen er åben
torsdag den 12. og 26. november kl. 15.00 – 16.30.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt