Nordgårdhallen er blevet smukt malet af en gavlmalergruppe

Kunstneren Thomas Kruse har sammen med en gruppe gavlmalere skabt et flot maleri, der ses for enden af Karen Blixens Boulevard

Tekst Anders Nielsen, foto Elsebeth Frederiksen

Skræppens udsendte tog til Nordgårdhallen for at se det nye gavlmaleri, som kunstnerne bag kalder for ”Gellerup i Flere Farver”, og det skaber varme og liv på Nordgårdhallens nordlige væg. Maleriet udtrykker mennesker i aktivitet i Gellerup. Min oplevelse af maleriet er, at det skaber liv på stedet med de mange farver og mennesker, der udtrykker livsglæde.

De glade gavlmalere foran deres nyeste maleri.

De glade gavlmalere foran deres nyeste maleri.

Historien bag billedet er, at kunstneren Thomas Kruse sammen med de glade gavlmalere i foråret planlagde at skulle lave et nyt gavlmaleri på den renoverede blok B7 på Gudrunsvej. Tilbage i 1985 var han sammen med en anden malergruppe med til at male de to oprindelige gavlmalerier på de høje Gudrunsvejsblokke.

På grund af corona kunne gavlmaleriet på B7 ikke blive til noget nu. Men malergruppen gav ikke op og fik en ide til at få malet et nyt maleri på Nordgårdhallens gavl.

Gruppen fik økonomisk støtte fra kommunens Samskabelsesmidler og et tilskud fra Gellerup Fællesråd, og så gik de i gang med at lave skitser til, hvad der skulle med på det nye maleri. Og på fem dage i starten af september fik de skabt kunstværket.

I kan alle opleve maleriet ved at gå ned ad Karen Blixens Boulevard mod City Vest og så kigge lidt til venstre, når I når til Nordgårdhallen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt