Pensionistbanko kører igen

På Lokalcenter Gellerup er der åbnet for aktivitet efter corona

Tekst og foto Helle Hansen

Bankospillet består af 16 spil afbrudt af en pause halvvejs.

Bankospillet består af 16 spil afbrudt af en pause halvvejs.

Klokken er snart ét onsdag eftermiddag. Rundt om bordene i cafeen i Lokalcenter Gellerup, der ligger på førstesalen på Gudrunsvej 80, sidder medlemmerne af SGS Pensionistklub klar til at spille banko. Der er fin coronaafstand mellem alle de fremmødte og god plads til både bankoplader og brikker.

Formand for klubben Ingrid Jensen, byder velkommen tilbage, det er kun anden gang, siden centret åbnede efter nedlukningen i foråret, at medlemmerne er samlet. 20 medlemmer er dukket op, da Skræppebladet er på besøg. De fleste bor i Skovgårdsparken, Gellerup og Søvangen, som dækker over klubbens tre forbogstaver. Det koster 20 kroner om måneden at være medlem.

Ruth Kristensen er opråber, mens Lis Pedersen holder styr på alle numrene, og Birgitte Kristensen og Ulla Weinreich er løbere på gulvet, når der bliver råbt banko.

Præcis klokken ét bliver posen rystet, og spillet går i gang. Første spil gælder en enkel række. Stilheden sænker sig over lokalet, og kun Ruths stemme lyder, når hun råber et tal op. Efter et par minutter lyder et højt ”banko”, og straks bryder snakken ud igen rundt om alle bordene. Alt er, som det skal være til et rigtigt bankospil.

Banko er populært i SGS Pensionistklubben.

Banko er populært i SGS Pensionistklubben.

Lotteri i pausen
SGS’s pensionistbanko foregår på onsdage i lige uger. Det er kontante gaver, 20 kroner for en række og 50 kroner for pladen fuld, der bliver uddelt i løbet af de 16 spil. 
Halvvejs afbrydes spillene af en kaffepause, hvor der også lige er tid til lidt lotteri, for det er rigtige spillefugle, der er samlet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt