Anders Glahn har sagt farvel til Gellerup

Den kommunale klippe i Vestbyen er gået på pension efter mere end 40 år i kommunal tjeneste

Ethvert barn og ung i Gellerup gennem de sidste 40 år har kendt Anders Glahn. Den store mand med de store venlige øjne under de buskede øjenbryn, oftest med et skælmsk smil på læben og tit med en kikkert hængende rundt om halsen.

Chadi Ali Kayed (tv) banker næve med Anders Glahn hen over modellen af Gellerup og takker den kommunale tjenestekarl for hans mangeårige indsats for området.

Chadi Ali Kayed (tv) banker næve med Anders Glahn hen over modellen af Gellerup og takker den kommunale tjenestekarl for hans mangeårige indsats for området.

I starten af firserne huserede Anders i Arbejdsløshedsklubben på 1. salen i ungdomshuset, Gudrunsvej 82. Dengang var han med til at lave Grønærthavernes runde trærækværk mellem de høje blokke nederst på Gudrunsvej.

I starten af nullerne blev Anders leder af Klubberne i Gellerup på Dortesvej og så fritids- og ungdomsskoleleder i Gellerup og Toveshøj, og i de senere år har han styret i hele Vestbyen.
En kommunal tjenestekarl kalder Anders sig selv, og en tjener, der har han i høj grad været for Gellerup og omegn. Og altid har han været klar på at løse opgaverne; han har sågar haft påtaget sig dirigentrollen på et beboermøde i Gellerupparken, hvilket han dog kun stillede op til en gang.

Fadder til Samvirket

Møderne i Gellerup kommer i fremtiden helt sikkert til at savne det drive af entusiasme, energi og hyggeligt pludder i baggrunden, som altid er der, når Anders ikke kan holde sig fra at give sit besyv med, fordi begejstringen tager ham. Og det gør begejstringen tit, når Anders er i Gellerup. Han har været med til at stå fadder for Samvirket i Gellerup og Toveshøj, hvor hans fravær til kvartalsmøderne gennem de sidste 13 år kan tælles på én hånd. Og fodboldklubben ACFC, som er Anders’ hjertebarn, skal nu for alvor til at stå på egne ben, uden at farmand Anders er med på baglinjen.

Anders er altid fuld af ord og masser af gode historier og leveregler. Hans fire s’er: små sikre synlige succeser er nærmest facitlisten for hans tilgang til det arbejde, han har udført i Gellerup og Toveshøj. Og den strategi har været anledningen til masser at spændende initiativer, der har været sat i søen gennem årene.

Fester til sommer

Anders har meddelt, at han siger farvel til sit arbejde og ikke vil komme og blande sig. Men han lover samtidig stadig, at han af og til vil kigge forbi, blandt andet for at holde øje med antallet af guldsmede i den nye park i Gellerup, Joops Have. Og mon ikke også, at der skal kigges efter en fugl eller to?

På grund af coronaen blev afskeden med Anders, der stoppede med udgangen af oktober måned, kun en anledning for de få heldige. Men det er en stående aftale, at det rigtige farvel skal tages til foråret, når solen bryder frem – og til den tid skal Anders have alle de takketaler, han har fortjent.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-07 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-07 November side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2020-07 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data