Anders Glahn har sagt farvel til Gellerup

Den kommunale klippe i Vestbyen er gået på pension efter mere end 40 år i kommunal tjeneste

Tekst og foto Helle Hansen

Ethvert barn og ung i Gellerup gennem de sidste 40 år har kendt Anders Glahn. Den store mand med de store venlige øjne under de buskede øjenbryn, oftest med et skælmsk smil på læben og tit med en kikkert hængende rundt om halsen.

Chadi Ali Kayed (tv) banker næve med Anders Glahn hen over modellen af Gellerup og takker den kommunale tjenestekarl for hans mangeårige indsats for området.

Chadi Ali Kayed (tv) banker næve med Anders Glahn hen over modellen af Gellerup og takker den kommunale tjenestekarl for hans mangeårige indsats for området.

I starten af firserne huserede Anders i Arbejdsløshedsklubben på 1. salen i ungdomshuset, Gudrunsvej 82. Dengang var han med til at lave Grønærthavernes runde trærækværk mellem de høje blokke nederst på Gudrunsvej.

I starten af nullerne blev Anders leder af Klubberne i Gellerup på Dortesvej og så fritids- og ungdomsskoleleder i Gellerup og Toveshøj, og i de senere år har han styret i hele Vestbyen.
En kommunal tjenestekarl kalder Anders sig selv, og en tjener, der har han i høj grad været for Gellerup og omegn. Og altid har han været klar på at løse opgaverne; han har sågar haft påtaget sig dirigentrollen på et beboermøde i Gellerupparken, hvilket han dog kun stillede op til en gang.

Fadder til Samvirket
Møderne i Gellerup kommer i fremtiden helt sikkert til at savne det drive af entusiasme, energi og hyggeligt pludder i baggrunden, som altid er der, når Anders ikke kan holde sig fra at give sit besyv med, fordi begejstringen tager ham. Og det gør begejstringen tit, når Anders er i Gellerup. Han har været med til at stå fadder for Samvirket i Gellerup og Toveshøj, hvor hans fravær til kvartalsmøderne gennem de sidste 13 år kan tælles på én hånd. Og fodboldklubben ACFC, som er Anders’ hjertebarn, skal nu for alvor til at stå på egne ben, uden at farmand Anders er med på baglinjen.

Anders er altid fuld af ord og masser af gode historier og leveregler. Hans fire s’er: små sikre synlige succeser er nærmest facitlisten for hans tilgang til det arbejde, han har udført i Gellerup og Toveshøj. Og den strategi har været anledningen til masser at spændende initiativer, der har været sat i søen gennem årene.

Fester til sommer
Anders har meddelt, at han siger farvel til sit arbejde og ikke vil komme og blande sig. Men han lover samtidig stadig, at han af og til vil kigge forbi, blandt andet for at holde øje med antallet af guldsmede i den nye park i Gellerup, Joops Have. Og mon ikke også, at der skal kigges efter en fugl eller to?

På grund af coronaen blev afskeden med Anders, der stoppede med udgangen af oktober måned, kun en anledning for de få heldige. Men det er en stående aftale, at det rigtige farvel skal tages til foråret, når solen bryder frem – og til den tid skal Anders have alle de takketaler, han har fortjent.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt