Genhusning i den kommende helhedsplan

Af Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening. Foto Anders Kavin

Der har i nogen tid været usikkerhed om, hvilke regler der gælder for genhusning af beboerne i de blokke, som skal nedrives i forbindelse med de kommende helhedsplaner for Gellerup og Toveshøj

Da der er temmelig mange ledige boliger i de to afdelinger, vil det sandsynligvis blive muligt, at nogle af dem, som skal fraflytte en bolig i en “nedrivningsblok”, kan blive boende i området, så længe der er ledige boliger i de blokke, der ikke skal nedrives. Men der har været usikkerhed om, hvem der vil have førsteret til boligerne.

Boligministeriet har nu bekræftet, at boligforeningens fortolkning af lovgivningen er korrekt. Det betyder, at det vil være de beboere, der har boet længst i afdelingen, som har førsteret til de ledige boliger.

Indtil nu har der været usikkerhed om, hvorvidt loven betød, at dem, som er i arbejde eller uddannelse, havde førsteret.

Ministeriet har imidlertid bekræftet, at det udelukkende er bo-ancienniteten, der er afgørende for, hvem der skal tilbydes de ledige boliger, som er til rådighed, når genhusningen påbegyndes.

Ministeriets meddelelse afviger fra de forventninger, som Aarhus Kommune hidtil har haft i forhold til genhusning og fortrin. Kommunen har forudsat, at beboere, som var i arbejde eller under uddannelse, skulle prioriteres. Men da juristerne i ministeriet rangerer højest, bliver det altså ministeriets fortolkning, der bliver den gældende.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt