Layouterens klumme (1:4)

Historien bag Skræppebladets nye layout

Af Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladets redaktion har længe villet have et nyt grafisk udtryk og layout for bladet. Allerede for over 10 år siden var der konkrete planer om at igangsætte arbejdet med nyt layout.

I 2013 havde redaktionen nedsat et udvalg, som formulerede ønsker til nyt layout, og en ”konkurrence” om nyt magasin-udseende blev sat i gang. Som frivillig og redaktionsmedlem var jeg med i udvalget.
Et budget på 30-40.000 til implementering af nyt layout blev vedtaget. Vinderen af overordnet grafisk retning blev året efter kåret med en bonus på 2.000 kr.
Der blev eksperimenteret med nyt layout for serien ”Med andre øjne” og foreningens sider.

Fysiske forandringer
Skræppebladets redaktion gennemgik en turbulent tid med udskiftninger i redaktionen, redaktionens ledelse og skiftende lokaler. Bl.a. skulle de faste rammer på Gudrunsvej 2 forlades, og meget af redaktionens arkiv og effekter afhændes.
En udfordring var også efterfølgende indbrud, hvor redaktionens computerudstyr på ny lokation blev stjålet.

Ny udvikling
Sidste år blev der igen taget hul på ideen om nyt layout. To personer fra det oprindelige udvalg fandt de gamle papirer og forslag frem igen. Den nye redaktion diskuterede detaljerne i 2019 på en workshop.
Skræppebladets layouter og AD’er, Jesper Krogh, deltog, og efter workshoppen introducerede han en række ændringer af bladet. Bl.a. forside, fonte (skrifttyper), varierende spalter på siderne og udvidet fleksibilitet.

Coronaåret
Vores faste layouter meddeler sidst i 2019, at han gerne vil træde tilbage og overlade posten til ny layouter senest ved udgang af 2020.
Dette får i coronaåret gang i pande­rynker hos Skræppebladets redaktør, Helle Hansen: Hvor finder man lige nu en ny layouter, der passer til Skræppebladet?

Læs med i fortsættelsen i næste nummer.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt