Husk at tjekke forskudsopgørelsen

Info fra beboerrådgiverne

Af Jens Høgh

Nu står jul og nytår for døren, og efter et langt år med corona så kan vi jo nok alle trænge til lidt hygge med nogle af de traditioner, som mange har med f.eks. julelys, julekager, nisser og pakkekalendere.
En anden god fast tradition her sidst på året er at gå ind på SKAT’s hjemmeside med NemID for at tjekke sine skatteforhold.
I november hvert år gætter SKAT på, hvordan din økonomi ser ud næste år og dermed, hvad dit månedsfradrag skal være næste år. SKAT’s gæt er det, som hedder forskudsopgørelse. SKAT bruger oplysningerne fra dine seneste årsopgørelse til at udregne dit nye skattefradrag.

Fradrag for børn og kørsel
Nu ved SKAT jo ikke, hvad der sker i dit liv, så derfor er det altid en god ide lige at tjekke deres gæt og så ændre de ting, som du ikke mener er rigtige.
Nogle af de ting, der kan være vigtige at kigge efter er de renteudgifter, du har på lån, og hvis du betaler børnebidrag (via bank) eller er i arbejde og har ret til kørselfradrag (alle kilometer over 24 om dagen).

Gæld og ændring i indtægt
Derudover skal du være særlig opmærksom på, om du i SKATs gæt står med lønindtægt eller med kontanthjælp/ressourceydelse/dagpenge.
Dette er vigtigt, fordi der de senere år er indført større beskæftigelsesfradrag, der gør, at du får ”rabat” på skatten, hvis du er i arbejde.
Hvis du tidligere har arbejdet, men nu er på f.eks dagpenge eller kontanthjælp, så kan du risikere en større skattegæld, hvis du ikke ændrer din forskudsopgørelse.
Det er derfor en god tradition hvert år i december at få kigget SKAT’s gæt igennem.

Få hjælp til skat
Du er også altid velkommen til kontakte din beboerrådgiver, hvis du ønsker hjælp til at gennemgå din forskudsopgørelse – og husk – du kan ændre din skattekort i løbet af året, hvis der sker ændringer i dine forhold.
Vi ønsker alle beboerne en glædelig jul og et godt nytår.

Beboerrådgiverne:

Afdeling 5
Maryam Fereidanian
20 18 54 24 (julelukket 23.12. – 4.1.)

Afdeling 4
Abelone Asingh
61 28 21 50

Afdelingerne 2, 3, 6, 11 og 12
Jens Høgh
61 28 21 26 (julelukket 23.12. – 4.1.)
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt