Stor travlhed hos servicecentrene trods coronanedlukning

De seneste mange uger har boligforeningens servicecentre, administration og kundeservice (den nye betegnelse for udlejningsafdelingen) holdt lukket for fysisk betjening på grund af coronarestriktionerne

Af Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Brabrand Boligforening

Men bare fordi dørene er lukkede, lyset i administrationsbygningen er slukket, og man ikke så ofte møder ejendomsfunktionærer og driftspersonale ude i ”marken”, betyder det ikke, at vi ikke er her – for det er vi!
De administrative medarbejdere og udlejningsmedarbejderne har således travlt med at servicere beboere og kommende beboere telefonisk og pr. mail og holde onlinemøder med samarbejdspartnere.

Men det er ikke dem, denne artikel skal handle om.

Den skal til gengæld handle om servicecentrene, hvor vores ejendomsfunktionærer har travlt med at løse alle deres sædvanlige drifts- og serviceopgaver, så længe arbejdet ikke foregår i beboernes hjem. Derudover bliver der virkelig gået til den med oprydning og vedligeholdelsesopgaver både ud- og indvendigt, når nu muligheden er der for at komme til bunds i noget af det, der ellers sjældent er tid til.

Statusrapport fra udvalgte afdelinger

Asfaltarbejde Søvangen

Søvangen
I afdeling 2, Søvangen, er der den seneste tid repareret huller i asfalten, klippet hække og beskåret træer og buske til den helt store guldmedalje. Senest på skrænten ved Annettevej 36, hvor de 3 meter høje brombær og vildroser bliver skåret ned cirka hvert tredje år.

Ligeledes har man gennemført den årlige cykeloprydning, så der kan blive plads til nye beboeres cykler i kældrene. Denne gang indsamlede medarbejderne 76 cykler og 15 barnevogne uden navneskilte, som bliver gemt i depot i op til et år, hvorefter de bliver bortskaffet.

Tiden er også gået med at feje kældre, lave forskellige udvendige reparationer samt fjerne og sortere affald.

Vinterbeskæring i Odinsgård.

Odinsgård
I afdeling 11, Odinsgård, har medarbejderne også haft travlt med vinterbeskæring, så det hele kan stå flot og snorlige, når foråret og sommeren kommer.

Beskæring i Toveshøj.

Toveshøj
Og i afdeling 5, Toveshøj, er toiletterne blevet malet i en af blokkene, og planen er, at alle toiletter i Toveshøj skal males på sigt. Medarbejderne har også travlt med at kronebeskære tjørnetræer på alle afdelingens parkeringspladser, og der er kommet styr på beplantningen ved skråningen på havesiden af A17. Der vil snarest komme planter på græsskråningen, og i kummerne er der plantet spiræa. Overskydende planter er plantet omkring robothusene, så disse dækkes og afskærmes bedre.

Tagrenderne er blevet renset med en nyindkøbt støvsuger, som for første gang i flere år kan ordne tagrenderne ved tårnene på de høje sider, som går fra gangdækkene ned på parkeringspladserne.

Sidst, men ikke mindst, har afdelingen som et lille eksperiment indkøbt 3-4 udvendige askebægre til Lenesvej. Askebægrene består af betonrør, som er opsat ved udvalgte kældergange, hvor der typisk smides mange cigaretter. Ind til videre ser eksperimentet ud til at være en succes – der er i hvert fald en del skodder, der rammer askebægrene.

Der males toiletter i Toveshøj.