Klodernes kamp

Udbuddet af bredbånd volder problemer

Tekst: Jens Skriver. Foto: Ulrik Dorph-Hansen

Myndighederne forlanger, at borgerne skal kunne modtage elektronisk post, og at de har en NemKonto. På den anden side set kniber det med at sikre rimelige muligheder for at modtage internet.

I Aarhus har Antenneforeningen Aarhus siden 1978 arbejdet for at sikre et godt udbud af tv-kanaler og siden også internet. Antenneforeningen har igennem mange år samarbejdet med Stofa, som hidtil har haft en aftale med 19 afdelinger i Brabrand Boligforening om levering af internet og tv.

Boligforeningens største afdeling, Gellerupparken, har en aftale med Stofas hidtil største konkurrent, YouSee, og nogle beboere i afdelingerne med en Stofaaftale har valgt at få internet fra YouSee gennem telefonstikket.

En større sammenhæng
Stofa har tilsyneladende fået vokseværk. I Nordjylland fusionerede et naturgasselskab og elselskab og blev til Eniig. De fik en stor bevilling til at lægge fiberbredbånd ind hos alle interesserede, men det er åbenbart mere, end de kunne magte, for de overtog Stofa og blev til Nordlys, så de kunne bruge Stofas organisation og administrative apparat.

Det er imidlertid et større brød, end Stofa kan bage. De har endnu ikke fået Eniigs programmer kørt ind i deres system. Det er umuligt at komme igennem på telefon, og mails besvares i bedste fald først efter flere uger.

Michael Schyth var med til at udlevere nyt udstyr og besvare spørgsmål i Holmstrup.

Michael Schyth var med til at udlevere nyt udstyr og besvare spørgsmål i Holmstrup.

IN-TV
Det har ført til, at Antenneforening Aarhus har dannet sit eget selskab, IN-TV.

”Vi synes, at Stofa er blevet for store og for dyre,” siger Mikael Schyth fra IN-TV, og forklarer om baggrunden for at starte med at levere signaler udenom Stofa:
”Det hele startede med uenighed om en butik”.

I øvrigt har antenneforeningen og Stofa to verserende retssager.

Stofa vil ud af samarbejdet med antenneforeningen og har opsagt sine aftaler med Brabrand Boligforening. Boligforeningen har ladet afholde afstemninger i de berørte afdelinger. Og halvdelen har valgt Stofa fra, bl.a. Holmstrup, der fra 1. marts har en aftale med IN-TV.

Fordele og ulemper
IN-TV er et lille lokalt selskab, men KabelPlus i København står for teknikken. Modtagerne af IN-TV har stemmeret på antenneforeningens generalforsamling.

Det er iøjnefaldende, at IN-TV tilbyder internet uden valg af tv-pakke. En fordel for unge, der foretrækker at streame frem for traditionelt tv. Til gengæld mangler TV2/Charlie i den billigste tv-pakke. Det er ellers meget populært blandt ældre, som især bruger traditionelt tv. Det forklarer Mikael Schyth med, at TV2/Charlie er meget dyrt.

Håbet må være, at IN-TV er en holdbar løsning. Foreløbigt betyder udskiftningen af leverandør et stort besvær. Som min nabo sagde: ”Tænk, hvis vi skulle have timeløn for at sætte os ind i alt det der.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt