Pude-workshop i Square One

Kreativ tryk og syning i to dage

Square One er et samlingssted for mennesker med masser af kreative ideer. Det er primært iværksættere, der kan afprøve deres ideer, inden de måske flytter ud som selvstændige. Et godt eksempel er Den Syriske Skrædder i City Vest.
Huset er mere som en stor familie; man hjælper hinanden, og hvis behovet opstår, kan husets brugere trække på eksterne mentorer og specialister i forskellige retninger.

Der bliver afholdt forskellige events og d. 17 – 18 november stod Lene Mølby (og Inger Just) klar til at vise os, hvordan man kan trykke mønstre på stof og derefter sy en pude.

Erfaren underviser

Lene Mølby er en meget kreativ og inspirerende kvinde. Hun er uddannet på kunsthåndværkerskolen i 1979 og har haft sit eget værksted i Århus C.

Hun har også været indkøber og leder af museumsbutikken på det nye Moesgård fra 2014 – 2019. Hun laver primært tryk på alt fra puder til kjoler, karklude og duge – kort sagt alt, hvad der er af de ”blødere materialer”. Et af efterårets projekter er veste og jakker syet af dyner og bagefter farvet og trykt.
Lene har tidligere solgt sine varer bl.a. på Bornholm og i Norge, men det har covid-19 dog sat en begrænsning for.

Det glædelige for os alle er så, at Lene og mange andre samarbejder med Kulturhuset, og vi kan derfor (forhåbentligt) se frem til både et sommer- og julemarked i 2022, hvor hun vil sælge sine ting.

Teknik i rammen

Vores workshop begyndte onsdag kl. 10.00 med en præsentation over kaffen. Med vores navne påklistrede og iført forklæder var vi nu klar til trykkeriet. Lene havde forberedt nogle trærammer med gaze (en slags meget tyndt net), og hun viste os et eksempel på, hvordan vi kunne lave et mønster og et prøvetryk.
Det er helt op til din egen fantasi: Vil du have noget abstrakt? Noget enkelt? Striber? Et miks? Og hvordan virker det med det stof, du vælger? Med farverne? Kun din fantasi sætter grænsen.

Mønstret laves med malertape, du klistrer fast på gazen. Nu hældes de valgte farver i den ene ende, og du kører med den tilhørende rakel (en slags spatel) hen over dit mønster to, tre el. fire gange. Der hvor der ikke er malertape, vil farven trænge ned i stoffet og danne dit mønster.
Vi begyndte med et prøvetryk og lagde vores tryk til tørring.

Efter frokost fandt vi det stof, vi gerne ville anvende til vores puder, ryddede op og vaskede malingen af rammer, pensler og rakler.
Onsdagen var gået – hurtigt som altid, når man har det sjovt.

Puder i lange baner

Torsdag lagde vi hårdt ud med at sy i lange baner. Den ene flotte pude efter den anden blev færdig, og vi var alle godt tilfredse med vores design og vores puder.

Tak for en dejlig workshop til Lene – og selvfølgelig Inger, og tak til Square One for at give os mulighed for at være med. Vi ser frem til, hvad de næste spændende workshops byder på.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-08 December side 25
i sektionen Aktiviteter

forsiden af magasinet 2021-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data