Truslen om at blive smidt ud giver mindre kriminalitet

Truslen om at blive smidt ud af sin lejlighed i f.eks. Gelleruppparken eller Toveshøj virker præventivt på kriminelle. Unge lømler tænker sig om en ekstra gang, for ugerninger i lokalområdet kan gå ud over hele familien.

“Direktør i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard, er ikke i tvivl om, at foreningen har haft stor succes med sin nul-tolerance politik overfor kriminelle lejere.
For selvom boligforeningen, der administrerer en stor del af lejlighederne i den socialt belastede Århus-bydel Gellerup, blot har smidt tre familier ud på tre år, sender beslutningen om at sætte folk ud et stærkt signal,” skriver Politiken mandag.

Arkivfoto fra Gellerupparken af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto fra Gellerupparken af Ulrik Ricco Hansen

Udsmidning af familier er aktuel ikke blot på grund af seneste sag, hvor Brabrand Boligforening midt i oktober har fået medhold i boligretten til at smide en familie ud. Boligforeningens erfaringer bliver draget ind i sagen om at komme uroligheder til livs i bydelen Tingbjerg i det nordvestlige København.

Tingbjerg

“Direktøren i Brabrand Boligforening mener bestemt, at det vil være muligt for boligselskaberne i Tingbjerg at smide kriminelle lejere ud, sådan som SF opfordrer dem til,” skriver dagbladet, der citerer Bo Asmus Kjeldgaard:
“Hvis nogen er til så stor gene for de andre beboere i området, at de ikke kan færdes på gader og stræder, så kan boligselskaberne med lejeloven i hånden smide dem ud af deres lejligheder. Og det opfordrer vi dem så til at få gjort nu, så vi kan få genoprettet ro og orden i området”.

Langsommelig og dyr succes

Det tager lang tid at smide en familie ud. De første tre udsættelsessager i Brabrand Boligforening startede i 2003, hvor boligforeningen på baggrund af uro i Gellerup-området besluttede at ballademageres familier fremover vil blive sagt op og bedt om at flytte.
I tre familier dømmes unge for tyverier og overfald i området, og dem vil boligforeningen gerne af med. Sagen skal dog trækkes gennem både fogedret og boligret før den ender i landsretten, der giver boligforeningen medhold. I alt tre år gik der fra boligforeningens beslutning til endelig dom.

På baggrund af en brandstiftelsessag, hvor der blev sat ild i bl.a. en kælderopgang i Gellerupparken, har boligforeningen ind til videre fået medhold i boligretten i oktober i år (familien overvejer om sagen skal appelleres, fordi den unge har trukket tilståelsen tilbage).

Boligforeningen har yderligere tre udsætningssager på vej i fogedretten på baggrund af brandstiftelser.

Læs mere:

Hjemmeside for Dagbladet Politiken: http://politiken.dk
Gellerup har stor succes med udsmidninger
SF: Smid hårde kriminelle ud af Tingbjerg

Hjemmeside for Danmarks Radio: http://dr.dk
Boligforening vinder udsmidningssag (13. okt. 2009)
Brandstifters familie smides måske ud af Gellerup (feb. 2007 – med historisk oversigt)
De uønskede (aug. 2007 – en halv times udsendelse, der følger mennesker omkring familier, der er smidt ud)

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data