Overbevisende “ja” til helheds­planen i Gellerup­parken

Skræppebladet var med til vigtig afstemning i Brabrand Boligforening

Der var ca 750 stemmeberettigede til stede da der skulle stemmes om helhedsplanen i Gellerup. Aftenen før var der stemt ja på Toveshøj, så de fremmødte var spændt på, om folk her ville sige ja.

Mødet begyndte klokken 19, eller rettere det var sat til klokken 19, men på det tidspunkt var der en kæmpe kø som stod i gangen og ventede på, at melde sig til og få deres stemmesedler.

Der blev udleveret en gul “jeg vil have ordet”-seddel, som man skulle udfylde med navn og adresse hvis man ville sige noget til mødet. Den anden blå seddel skulle senere ombyttes til to stemmesedler i valglokalet.

Helle Hansen er inden mødet spændt men også nervøs. ”Jeg håber selvfølgelig at folk stemmer ja, men er altid lidt nervøs for hvad folk kan finde på at stemme,” siger hun inden hun går ind i bygningen.

"Protestgruppen mod nedrivninger" stod klar med deres banner udenfor, for at få så mange som muligt til at stemme nej

Livlig debat

Forslaget blev først, igen fristes man til at sige, fremlagt for de fremmødte og derefter kunne det stilles spørgsmål og komme med debatoplæg.

En af de fremmødte, som bor i en blok på Bentesvej , som står til at blive revet ned, sagde at han ikke tror på, at der ikke vil komme huslejestigninger. ” Vi er ikke blevet lyttet til,” siger han vredt.

Den næste er også imod nedrivningerne og bruger sin taletid på, at komme med et lille eventyr, helt i H.C Andersens ånd, om et lille land som engang var kendt for at være tolerant og frisindet i dag består af mistroiske og usikre mennesker, som er bange for fremmede og vil have dem ud af landet. Sådan er Gelleruparken blevet mener hun. Den lille historie går et stort bifald.

Andre skælder ud på Nicolai Wammen og Laura Hai, som har fremført trusler for at få folk til at stemme ja. De mener ikke de har fået ordentlige forklaringer på hvad der skal ske i området. De mener også, at det sagtens kan lade sig gøre at få en moské alligevel, selvom der ikke kommer en helhedsplan.

Pia Bjerre som er en ivrig modstander af nedrivninger tager ordet og fatter sig i korthed. Det skal man. ”Hvis helhedsplanen er så god hvorfor har vi så ikke fået ordentlig info? Hun mener ikke det er korrekt, at man ikke kan få en højskole uden enhedsplanen, for man kan altid søge penge igen, hvis man er løbet tør for penge.

Opfordring til urafstemning

En af modstanderne vil gerne opfordre til, at der i stedet for at der bliver afstemning denne aften bør det tage op som urafstemning. Det betyder, at afstemningen kommer til at fungere som et folketingsvalg, som alle beboere kan møde op på et givet sted og afgive deres stemme. På den denne måde kan flere komme til at stemme. Argumentet mod det er, at hvis folk ville stemme havde de jo mødt op denne aften.

Der er afstemning om det og det bliver nedstemt. Derefter kan mødet fortsætte. Nej-sigerne er til mødet mere højtråbende end ja-sigerne. En er forarget over, at man ikke bare kan få en måske. Han mener, at han har boet i Danmark i mange år, betalt skat og gået i skole og mener derfor, at han har ret til en moské- også uden at blive truet.

Helle Hansen forklarer

Helle Hansen og Keld Albrechsen har forhandlet med kommunen om helhedsplanen. Den plan der ligger nu, er den bedste de kunne forhandle sig frem til, mener Helle Hansen. ”Den kunne være bedre men også langt værre. Derfor anbefaler Helle Hansen at stemme ja, fordi der er mange forbedringer. Feks. Er lejlighederne dårlige. Grimme og utætte. Planen gør at lejligheder kan sættes i stand og derfor bliver levestandarten også højere.

Helle Hansen gør opmærksom på, at denne afstemning kun er en principbeslutning og at der skal stemmes igen til foråret når de økonomiske rammer ligger klar. Så det er først hvis der bliver stemt ja i foråret, at tryghedsgarantien bliver sat i gang.

Valghandlingen begynder

Folk får udleveret to stemmesedler pr lejlighed. Rart for folk der bor alene for de har to stemmer, men nogle beboere er utilfredse med at de bor flere i lejligheden og stadig kun har to stemmer.

Der er store køer, men når folk først har fået udleveret deres stemmesedler går det hurtigt. Fra sidste stemme er afgivet til resultatet blev offentliggjort gik der kunne ca en halv time. Og Ja-stemmerne var i stort flertal. Nu kan arbejdet gå i gang med at realisere helhedsplanen, men vi kan først vide hvordan det vil udvikle sig til foråret når der kommer flere infomøder og endnu en afstemning.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Blandet vurdering af endnu et ja til helhedsplan Gellerup/Toveshøj | Skræppebladet - Brabrand Boligforening:
[...] 29. dec. 2010: Overbevisende "ja" til helhedsplanen i Gellerupparken Blog, 17. dec. 2010: Statistik om afstemning og ja til helhedsplan i Gellerup Blog, 17. dec. 2010: [...]
Link: skraeppebladet.dk/2011/06/blandet-vurdering-af-endnu-et-ja-til-helhedsplan-gelleruptovesh%c3%b8j/

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data