Afd. 4: Lille flertal stemte nej til salg af boligblok

Afdeling 4 – Gellerupparken

Beboerne i Gellerupparken kommer ikke til at kunne købe lejligheder i blokken på Gudrunsvej 38-46

Tekst af Helle Hansen

Lidt over 50 beboere mødte op, da Gellerupparken onsdag den 28. oktober holdt ekstraordinært afdelingsmøde med en ny afstemning om salg af lejligheder i blok B4 på Gudrunsvej 38-46.

Afdelingsbestyrelsen havde på forhånd anbefalet, at beboerne skulle stemme nej til salg af boligblokken på grund af den usikre økonomi, hvad angik prisen på de kommende ejerlejligheder.

Usikkerheden bestod i, at beboerne i de opgange, der bliver berørt af hullet ved nummer 44, var blevet lovet, at de, før de skulle genhuses, ville kunne få oplyst en købspris på lejligheden.

Det løfte blev dog i løbet af sommeren underkendt af tilsynet, der meddelte, at beboerne først vil kunne få en købspris, når hullet er lavet og lejligheden står klar til indflytning. Til gengæld ville beboerne på det tidspunkt stadig kunne vælge at flytte retur som lejer, hvis de ikke skulle ønske at købe.

Tæt afstemning
Undervejs ved mødet opstod der en del forvirring om, hvad beboerne skulle stemme om. Forslaget, som blev sendt til afstemning var nemlig blevet formuleret sådan, at hvis beboerne ønskede at gå imod salg til ejerlejligheder, så skule de stemme ja til bestyrelsens indstilling, mens de skulle stemme nej, hvis de fortsat ønskede, at blokken skulle sælges.

Det blev en meget tæt afgørelse. For da stemmerne blev talt op, viste resultatet, at der var 54 stemmer for og 46 imod bestyrelsens forslag.

Det betyder, at Gudrunsvej 38-46 ikke bliver sat til salg som ejerlejligheder. Samtidig blev det slået fast, at det ikke betyder, at den oprindelige blok på Bentesvej 33-39, som var udpeget salg, nu skal sælges.

Derimod er hele spørgsmålet om salg af lejligheder ikke længere aktuelt i Gellerupparken i forbindelse med helhedsplanen.


Kun online – illustration af mulig gennembrydning af blok B4

Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.  Visualisering fra "Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj" maj 2010

Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.
Visualisering fra “Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj” maj 2010

Download forslaget til dispositionsplan fra 2010 hos Aarhus Kommune
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt