Hærværk på legehus i Holmstrup Haveforening

Det var en stor glæde for vores to børn, da vi i foråret kunne rejse et minilegehus til dem på vores lille havestykke i Holmstrup Haver. Vi har været så privilegerede at have et mindre jordstykke i haveforeningen – et sted vi bruger flittigt, da vores lejlighed ikke ligger i stueplan.

Vi skal ærligt indrømme, at da vi dengang skulle tage stilling til ind­købet af legehuset, diskuterede vi også risikoen ved at stille huset op. Vi var klar over, at huset med ret stor sandsynlighed ville blive udsat for hærværk eller simpelthen brændt ned. Det er set før, og vi bor jo desværre i et udsat område, det er der ingen grund til at skjule – vi ved det jo alle! Men vi blev enige om at tage chancen, for hvorfor skulle vores børn ikke have et sjovt sted at lege, når mor og far knoklede med haven? Det er blevet til mange timers god leg i det lille hus, men tanken har alligevel rumsteret i baghovedet hver eneste gang vi har skullet i haven – mon huset står endnu?

Mange i haveforeningen har ligeledes glædet sig over vores legehus – det har givet lidt hygge, og det er da også et rigtig fint lille legehus malet i svenskrød farve. Men stort set alle, der har deres daglige gang i haverne, var også hurtige til at gøre os opmærksom på den risiko, vi løb ved at opsætte huset.

Derfor var det desværre ikke den store overraskelse, da vi søndag den 3. november gik i haven og fandt vores børns legehus hærget. Den fine hvidmalede veranda med tilhørende udhæng var med imponerende præcision sparket ned og lå nu flot og prydede jorden. Der var vel heller ingen grund til, at den skulle stå der og se så pæn ud, vel?

Vores ældste datter på tre år begyndte at græde. ”Far, se – der er nogen, der har ødelagt mit legehus. Hvorfor har de gjort det? Hvorfor har de sparket det i stykker?” Det er sådan en situation, man som forældre aldrig helt får forberedt sig på – og det rammer lige i hjertekulen. Vi forklarede vores datter, at der desværre er nogle forældre, der har glemt at fortælle deres børn, hvad de må, og hvad de ikke må. At nogle forældre ikke gider/har tid til/finder det nødvendigt/orker at tale med deres børn og forklare dem, at når de gør sådan noget, så er der nogle andre som bliver meget kede af det.

Sandheden er jo, at der ingen dumme børn findes, kun dumme forældre. Og forældrene til de unge mennesker, der står bag dette hærværk, har i hvert fald ikke formået at opdrage deres børn ordentligt. Det kan der være mange grunde til, og vi skal ikke dømme nogen – men faktum er, at vores datter nu går og er bange for, om ”de dumme drenge” kommer tilbage. Det er ikke rimeligt at hun skal have den slags bekymringer, blot fordi der er nogen, der ikke har lært, at ens handlinger har konsekvenser!

Tilbage står vi med genopbygningen af legehuset, og så håber vi af hele vort hjerte, at vores børns legehus får lov at stå i fred, indtil vi kan flytte fra området: For hvem har lyst til at blive boende i et kvarter, hvor hærværk, afbrænding og senest også bomber er en del af det, der betragtes som dagligdag?

Hærværket er naturligvis blev meldt til nærpolitiet, som kender de ’pro­ble­matiske’ unge med de dumme forældre, der holder til i området.

Venligst
Gitte & Mikkel H. Herold
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt