Den må vi prøve

– opskriften på snapselikør Grand Marnier 40 i Skræppebladets decembernummer


af Birgit Fuglsang

Og det blev det eneste kvindelige medlem, der var til stede på sidste redaktionsmøde, så udset til.

Indkøbene blev gjort:
En appelsin – økologisk selvfølgelig. 40 huller!
40 stk. hugget sukker – uraffineret. Her viste der sig en vanskelighed, idet der nu både findes almindelige sukkerknalder og minisukkerknalder. Rask beslutning: Jeg tog de store brune.
40 kaffebønner. Økologisk Max Havelaar.
Og til slut Brøndumsnapsen, den til formålet klare. I en genbrugsbutik fandt jeg ’krukken’ i form af en højt spaghettiglas. Ingredienserne blev droppet ned i, låget sat på.

opskrift-farve.jpg

Appelsinen lå i starten som en bold på overfladen af en mudret skovsø (sukkerknalderne og kaffebønnerne), men efterhånden som dagene gik, sugede den mere og mere af snapsen i sig og er nu som solen sunket ned mod sin mudrede bund.

Efter 40 lange dage var det blot at smage:
Mums!

I modsætning til den industrielt fremstillede Grand Marnier er den hjemmegjorte Grand Marnier 40 nemlig ikke klistersød. Smagsmæssigt vil den muligvis vinde ved henstand, men det kræver vist en vis standhaftighed.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt