Klumme

Stavgang

… er slet ikke så tosset endda

af Inger Bloch. Illustration af Jesper Ankjær

Vi kender det godt: En lille flok – for det meste kvinder – kommer beslutsomt gående i rask trav med noget, der ligner skistave, svingende fra håndleddene, hvor de hænger i en lille sele.

Eller man møder fru Jensen og tænker uvilkårligt: ”Åh nej, stakkels fru Jensen – er hun nu blevet nødt til at gå med to stokke?” – ja altså – indtil man opdager, at fru Jensen har herligt røde kinder og ikke er den mindste smule nedtrykt, men tværtimod smiler nok så fornøjet!
stavgang-farve.jpg
Snart tager nysgerrigheden overhånd: Det skal lige prøves! Et par billige stave anskaffes – og så er det ud at gå – først et par ture alene, men snart opdager man, at det er skægt at følges med én eller flere personer. Sådan er det gået for mig, og nu er det et par år siden, at jeg fandt ud af, hvor rart det er at gå med stave. Det er muligt at gå både længere og hurtigere med stave end uden – størstedelen af kroppens muskler bliver brugt, og i tilgift får man frisk luft.

Man kan sagtens holde ud at gå en time eller to; nogle går for motionens skyld og går frisk til sagen, så pulsen kommer i vejret – jeg selv tager den nok mere med ro (i hvert fald, hvis jeg er alene) – jeg lytter til fuglesang og lægger mærke til omgivelserne – her i Brabrand er der mulighed for at gå mange kønne ture i forskelligt terræn.

Hvad enten man går stavgang af den ene eller den anden grund, er det dejligt, og folks hovedrysten eller mere eller mindre ”morsomme” bemærkninger, som f.eks.: ”Hej moster, har du glemt skiene derhjemme?” – imødegår man med nordisk ro.

Så nu kommer vi frem til mit budskab: Få fat i et par stave og kom af sted!

(Mine billige stave blev for resten skiftet ud med nogle gode og lette, forsynet med en god handske til håndleddene – sådan går det vist tit, når man får ”blod på tanden”).

MEN: Det er altså slet ikke nødvendigt at anskaffe dyre stave, og de gode gamle kondisko kan sagtens bruges! God fornøjelse!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt