Åben By i festugen

Århus Festuge spredes ud over hele byen – også Århus Vest og Syd

af Ulrik Ricco Hansen. Illustration og PR-foto fra Århus Festuge

Du kan sidde bag borgmesterens skrivebord eller besøge private familier i Århus Vest. Du kan opleve stem­ningsfyldt musik og korsang i f.eks. Skjoldhøj og Kolt Kirker. Der er stor Disney-dag i beboerhuset Laden, og bibliotekerne i Gellerup, Viby og Kolt-Hasselager byder på spændende udstillinger og aktiviteter. Du kan også opleve opera for børn på Gellerupscenen eller deltage i fotokonkurrencer
i f.eks. Gellerup og Herredsvang.

aarhus-festuges-plakat-2008-zevsPlakaten for Århus Festuge 2008 er produceret af den anonyme street-artist Zevs


Århus Vest-foto

Dette års festugeprogram er spækket med arrangementer, som foregår uden for city og strøg-området. Næsten alle beboere i Brabrand Boligforening kan hurtigt gå til det nærmeste arrangement i Århus Festuge, og her får du et udvalgt pluk af arrangementer uden for Ringvejen.
Festugen holdes fra den 29. august til den 7. september. Enkelte arrangementer starter tidligere, f.eks. ”Ghettoen i vore hjerter”, som både er fotoudstilling og fotokonkurrence arrangeret af Global City i Globus1 fra 19. til 30. august.
I Herredsvang er der også bl.a. fotokonkurrence, når ”Herredsvang in Your Eyes” viser fotos fra både
amatørfotografer og professionelle 3. – 5. september.

Tegneserier og kirkelyd
Disney-dagen i Tousgårdsladen den 30. august byder på både foredrag, biograf, udstilling, livemusik, konkurrencer, tegnestue mv. kl. 11-18 med gratis entre.
Der er mere for børn og barnlige sjæle, når Den Jyske Opera opfører ”Vo­lapyk” på Gellerupscenen d. 3. og d. 4. sept. kl. 10, d. 5. sept. kl. 10 og 16 og d. 6. sept. kl. 11 og 13. Her er både musik, dans, sang, film, billeder, lyd og bevægelse.
Det internationalt berømte Københavns Drengekor synger værker af bl.a. H. Schütz, B. Britten samt en vifte af danske sange i Skjoldhøj Kirke den 6. september kl. 16. Entre 75,- kr., børn gratis.
I Kolt Kirke spiller Jochen Brusch violin og Sven-Ingvart Mikkelsen på orgel den 31. august kl. 16, hvor musikerne har udsat kendte, gamle rocknumre for violin og orgel. Entré 50,- kr.

Mesterværker og kort

Bibliotekerne i Gellerup og Viby vi­ser de store, flotte malerier af bl.a. Da Vinci, Michelangelo, Van Gogh og Monet fra 29. august til 6. september i åbnings­tiden fra kl. 10. Der er ikke det store sikkerhedsopbud, for det er farvekopier af mesterværker fra Sankt Petersborgs Eremitage-museum. Byen er Århuses venskabsby, og udstillingerne arrangeret af Den danske Raoul Wallenberg Kulturforening. Gratis entre.
På Kolt-Hasselager Bibliotek sammenkobles ny og gammel vejfindings-teknik 1. og 4. sept. kl. 14 og 2. og 3. sept. kl. 10. Her kan du se gamle kort fra 1700-tallet og frem til i dag. Du kan også lave dit eget kort til ophængning ved hjælp af nyeste internetbaserede kort-tjenester.

’Herredsvang in Your Eyes’ 3. – 5. sept. er støttet af bl.a. Det Boligsociale Fællessekretariat og Det Boligsociale Arbejde. PR-foto af Joachim Ladefoged’Herredsvang in Your Eyes’ 3. – 5. sept. er støttet af bl.a. Det Boligsociale Fællessekretariat, Det Boligsociale Arbejde. PR-foto af Joachim Ladefoged

Åben by åbner døre
Temaet for dette års festuge er ”åben by” og et af arrangementerne, som er arrangeret af Festugesekretariatet, er ”Åbent hus i lukket land”. Du skal deltage i en konkurrence for at få lov til at se nogle af de ”lukkede” steder i Århus – f.eks. borgmesterens kontor, musikere der spiller på penge i Jyske Bank og familier i Århus Vest.
Konkurrencen afvikles i samarbejde med Århus Stiftstidende og vinderne kan finde ”åbne døre” fra 30. august til 6. september. Konkurrencereglerne finder du på aoaa.dk fra slutningen af august.

Læs mere om Århus Festuge og se alle detaljer fra det omfattende program på hjemmesiden: http://aarhusfestuge.dk
Følg også med i dags- og ugepressen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt