Gellerupbadet genåbnet efter renovering

Badets Venner og Seniorsvømmere er glade for ombygningen

tekst af Ulrik Ricco Hansen. foto af Bo Sigismund

Hilsen fra Gellerup Badets Venner

En kø af forventningsfulde børn og seniorer i den bagende formiddagssol var et sikkert tegn på, at Gellerupbadet endelig havde vand i alle ba­ssinerne og kunne lukke dørene op til genåbningsdagen den 2. august.

Gratis adgang
Det nyrenoverede billetsalg rullede glaslågerne til side kl. 10 og begyndte at lukke badegæster ind.
I dagens anledning var der gratis adgang, og alle, der har fået en fribillet, kan bruge den senere på året. Fire livreddere var mødt op i nye, røde trøjer påtrykt Gellerupbadets nye maskot, en glad, blå blæksprutte.

Gaver til badet
”Åh, det har været kaos til det sidste, og vi er ikke helt færdige endnu,” lyder det med et glimt i øjet fra livredder Marianne Kennild.
Men hun får hurtigt travlt med at byde velkommen og sammen de andre livreddere tage imod gaver fra Gellerupbadets Venner som forærer svømmehallen et stort billede med livsbekræftende citater.
Seniorsvømmerne kommer slæbende med den ene store plante efter den anden, så der pludseligt er både muntert og frodigt grønt i de nyrenoverede lokaler.

Ingen hovedpine

Helle Hansen fra Gellerupbadets Venner er tilfreds med resultatet af ombygningen og er især spændt på, hvor godt lyddæmpningen virker, når bassinerne fyldes op med børn.
”Nu kan man tale sammen fra den ene ende af hallen til den anden. Førhen rungede det, som om man råbte i en tom opgang, så det kunne virkelig give hovedpine,” siger hun.

Traktor og babysvømning
Ude i hallen er de første børn hoppet i det varme vand og har kastet sig over det nye badedyr – en rød plastictraktor. Der flyver badebolde gennem luften, og en far er som den første i vandet med sin baby. Snart følger flere nybagte forældre efter, og nogle ihærdige seniorer svømmer målrettet frem og tilbage i det store bassin.

Seniorsnak
I mødelokalet er langbordet fyldt op med seniorer, der ser ud til at have savnet at mødes. Snakken går lystigt, og det virker som det er langt det vigtigste – i hvert fald til at begynde med.
Kitty de Pauli er formand for Gellerupbadets Venner og med i bestyrelsen for Aarhus Seniormotions­svømmeklub.
Hun fortæller hjerteligt om seniorsvømmerne, som mødes flere steder i byen for at svømme – ikke mindst i Gellerupbadet mandag og onsdag formiddag.

Sociale svømmere
”Vi har både vandgymnastik med bøj og stræk, aquajogging og motions­svømning,” fortæller hun.
Det er især det sociale samvær, som får cirka 40 seniorer til at møde op med badetøj i tasken mandag kl. 8
eller onsdag kl. 7.30.

Kitty vil gerne fortælle om de mange andre aktiviteter som seniorsvømmerne mødes om. Der er bl.a. banko­spil, udflugter og en stor julefrokost på programmet.
”Mange enlige har her fundet et socialt netværk,” siger hun og tilføjer, at det jo både er sjovt og sundt at svømme.”Er der nye interesserede, så skal de bare møde op,” siger Kitty. ”Man ikke behøver at tilmelde sig først.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt