Gellerupområdet mister posthus

Nærmeste postbutik bliver 1,5 kilometer væk i det nye Rema 1000 i Gl. Brabrand

Om kort tid skal alle beboere i Gellerupområdet til at tage bilen, bussen eller cyklen eller vælge at gå 1,5 kilometer, hvis de skal sende store breve og pakker, sende anbefalede breve eller måske hente pakker, som man har fået anvist af postbuddet.

Det sker, når posthuset i City Vest i løbet af nogle få måneder lukker. I stedet åbner der en mindre postbutik i det nye Rema 1000 på Stenbæksvej i G. Brabrand 1,5 kilometer væk. Det er en beslutning, Post Danmark har truffet hen over sommeren.

Endnu mangler kun den endelige underskrift. Men ifølge Post Danmark er det kun en formalitet.
Post Danmark er i dag over hele Danmark i fuld gang med at nedlægge posthuse på grund af rationaliseringer. Årsagen skal findes internettet og danskernes ændrede kommunikationsvaner, som betyder, at mange posthuse i dag kører med underskud.

Som erstatning for posthusene åbnes der i stedet mindre postbutikker, ty–pisk på 30-40 m2, som i begrænsede tidsrum kan betjene kunder og tage imod breve og pakker og ordne andre postforretninger. Og det er også i postbutikkerne, at borgerne vil kunne hente de pakker, som ikke er mulige at aflevere på hjemadressen.

Ingen fingre i jorden

”Beslutningen er taget uden at forhøre sig hos lokalområdet, endsige orientere os om de igangværende planer, ” fortæller en frustreret formand for Gellerup Fællesråd og Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Helle Hansen.
Sammen med en repræsentant for Brabrand Fællesråd holdt hun i forrige uge møde med Post Danmark for at høre nærmere om rygterne.

”Vi hørte om planerne umiddelbart inden sommerferien, men vi er på intet tidspunkt officielt blevet orienteret om, at der var planer om at lukke posthuset i City Vest. Og nu viser det sig, at Post Danmark hen over hovedet på en hel bydel i løbet af sommeren har besluttet, at vi end ikke skal have en postbutik i City Vest som erstatning. Den placerer Post Danmark helt nede i Gl. Brabrand i en ny Rema 1000-butik”, siger en vred Helle Hansen.

”Vi har fået at vide, at Post Danmark har været rundt at kigge efter mulighederne for at placere en postbutik i City Vest, men at de har vurderet, at Svalekiosken er for lille, Føtex og Dansk Supermarked ønsker generelt ikke at lægge kvadratmeter til postbutikker, og Lidl mener Post Danmark ikke er egnet til at huse en postbutik,” opremser Helle Hansen.

”Vi har holdt møde med ledelsen i City Vest, som heller ikke er blevet kontaktet af Post Danmark. Og City Vest er meget interesseret i at beholde postbetjeningen i centret. Centret har meddelt Post Danmark, at Bog & Ide er meget interesseret i huse en postbutik, og alternativt har City Vest tilbudt at lave en postbutik i forbindelse med Centrets Information”, oplyser Helle Hansen.

”Jeg synes, at det er så frækt af Post Danmark bare at flytte muligheden for at sende post så langt væk, når City Vest tilbyder at huse postbutikken. Især når man tænker på, hvad det for et område Gellerupparken er. Og det ligger i hvert fald slet i tråd med planerne om at gøre Gellerup til en aktiv bydel – uden postbutik,” siger fællesråd- og afdelingsformanden, som har skrevet til borgmester Nicolai Wammen og bedt om, at han tager kontakt til Post Danmark for at prøve at få ændret beslutningen.

”Men det er op ad bakke at få det ændret. ”Service” er et ord, som Post Danmark ikke længere kender. Når alt kommer til alt, så drejer det sig om ”kroner og øre”. Det fik vi klar besked om på mødet med Post Danmark. Men hvad Post Danmark får ud af at placere postbutikken i Rema 1000, i stedet for City Vest, det fatter jeg ikke. Det, kan jeg kun se, er til Rema 1000’s fortjeneste. Bestemt ikke de mere end 10.000 borgere, der bor i Gellerupområdet,” fastslår Helle Hansen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

jeppe carstensen
Og mere aktiv bliver bydelen heller ikke af at Netto flytter til Gammel Brabrand. Det er ikke noget børnefamilier og unge studerende jubler over ihvertfald, det må være et faktum.

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-07 September
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data