Posthus City Vest

Kan det erstattes med en Døgnpost?

af Hans Esmann Eriksen – foto af Bo Sigismund

I foråret 2010 blev nedlæggelsen af posthuset i City Vest debatteret i nogle læserbreve og to artikler i Skræppebladet. Udviklingen havde medført, at vi bruger postvæsnet mindre, og at Post Danmark har nedlagt mange posthuse. Det posthuset i dag bruges til, er primært salg af frimærker og udlevering/afsendelse af postpakker.

Døgnpost ved City Vest
Det har ikke været muligt for Post Danmark at etablere en postbutik i Gellerupområdet. Derfor har man blandt andet på grund af Skræppebladets artikler fremskudt opstillingen af en såkaldt Døgnpost ved City Vests vestindgang.

En døgnpost er en form for automatiseret postkontor, hvor kunderne kan afhente pakker eller afsende pakker. Dermed dækker Døgnposten en stor del af det behov, der er ved et posthus. Det store smil man får, når man tager den lange vej til Åbyhøj postkontor fra Gellerup, får man dog ikke

Døgnposten virker – også for handikappede i kørestol.
Skræppebladet har afprøvet den nye døgnpost. Vi vidste, at speciel handikappede i kørestol har svært ved at komme til et posthus langt væk. Derfor har vi bedt Micael Hertel om at bedømme den nye Døgnpost. Michael er kendt i hele Gellerupparken for med stor engagement at sikre et bedre liv for kørestolsbrugere.

Micael Hertel ved den nye døgnboks

Vi prøvede både at modtage og afsende pakker og systemet virkede, selv om det nok bliver nødvendigt at prøve et par gange. Man kan, som ved en genstridige parkeringsbom, få fat i en venlig betjeningsvejledning gennem en mikrofon/højtaler.

Vi havde vores egen postmedarbejder med, som kompetent viste os, hvordan Døgnposten fungerede. Michael Hertels vurdering var, at automaten virkede bedre, end han havde frygtet, men at omkring 10-15% af kørestolsbrugerne ville have svært med at bruge den.

Hvordan virker Døgnposten? Hvordan kan du prøve den?
På postvæsnets hjemmeside kan den enkelte oprette en form for leveringsadresse på den lokale døgnpost. Når man bestiller en pakke, kan man vælge Døgnposten som leveringsadresse. Det betyder, at man kan få en sms eller e-mail, når pakken er ankommet.
Postvæsnet kan også vælge at aflevere pakken i døgnposten, hvis du bor i Gellerupområdet. I det tilfælde vil du på pakkesedlen fra postvæsnet få besked om, at pakken kan hentes i Døgnposten.

Kan posthuset erstattes?
Det er svært at vurdere, hvordan kunderne i Gellerup vil modtage den nye Døgnpost. Som ved så meget ny teknik skal kunderne vænne sig til at bruge metoden. Postvæsnet vil tilbyde kunder, der får en pakke sendt, at bruge systemet og samtidig indlevere en brugsanvisning. Skræppebladet vil følge udviklingen. Hvis du får gode eller dårlige erfaringer, så skriv et læserbrev eller en e-mail til os.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt