Ghettoen i billeder i Globus1

Den kendte fotograf Jacob Holdt deltog i Global City Festival
med udstillingen ”Ghettoen i vores hjerter”

af Helle Hansen. foto af Bo Sigismund

De sidste to uger af august er Global City Festivalen løbet af stablen med en lang række aktiviteter spredt ud over fem steder i byen, blandt andet Øst for Paradis og Statsbiblioteket.


Udstilling af Jacob Holdt

GLOBUS1 har i den forbindelse lagt hal til en kæmpe fotoudstilling af Jacob Holdt med titlen ”Ghettoen i vores hjerter”, der handler om det mørke sted i vore hjerter, som får os til at tænke negativt, bebrejdende og afstandtagende over for ”de andre”.

Herhjemme er det især indvandrere og muslimer, som vi presser ind i ghettoer – fysisk eller psykisk, siger Jacob Holdt.

I løbet af de to festivaluger har byens skoler og andre grupper kunnet møde op og se udstillingen og deltage i workshops med fotografen om racismens/undertrykkelsens onde cirkel, som Jacob Holdt i sine 800 billeder viser eksempler på både fra Danmark og mange andre lande.
Udstillingen viser desuden, hvordan integration kun kan opnås ved, at vi åbner os for hinanden og arbejder med vores egen racisme.

Ghettogether-fest
Afslutningen på Global City Festivalen holdes lørdag den 30. august kl. 14-17 på p-pladsen uden for GLOBUS1.

Århus Festuges tema Åben By betyder at åbne sig for de mennesker, vi normalt ghettoiserer. Og opfordringen og invitationen til festen lyder: ”Vær med til aktivt at skabe en åben by ved at komme til ”ghettogether”-fest i Gellerup”.

Jacob Holdt og Sherin Khankan fra Kristiske Muslimer samt flere politikere vil blandt andet tale om, hvordan vi åbner os for hinanden for at undgå ghettoisering og frygt. Og skuespilleren og rapperen Ali Kazim leverer sammen med det dansk-kurdiske band Grup Kervan med flere levere et væld af musikalske indslag
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt