Vi bygger et Isbjerg på havnen

Boligforeningen er med i enestående byggeri helt nede ved vandet

af Ulrik Ricco Hansen. Citater og illustrationer fra Tækkergroup/ isbjerget.com

Brabrand Boligforenings nye, store prestigeprojekt er arkitektur i verdens­klasse med fantastisk udsigt. Byggeriet Isbjerget vil ikke ligne noget, vi kender fra det århusianske område, og det er da også nogle af klassens tunge drenge, som er med i projekter, hvor 2/3 af lejlighederne bliver ejerlejligheder og 1/3 bliver boliger som ejes og udlejes af boligforeningen.

Ny og levende bydel
I disse år bliver Århus havn omdannet til en ny del af Århus midtby. Adskillige specielle byggerier vil skyde op og skabe en arkitektonisk oplevelse.
Et andet kendt og markant byggeri bliver det 142 meter høje ”LightHouse”, som bygges af Boligforening­en Ringgaarden og Boligforeningen AAB.
Den nye bydel kommer til at bestå af både butikker, erhverv og boliger med forskellige ejerformer. Mange af byggerierne forventes ligesom Isbjerg­et at være færdige i løbet af 2010.

Alt går skævt
Isbjergets arkitekter lægger en dyd i at alt er skævt. Jo mere trekantet jo bedre.
Inspirationen til Isbjerget opstod først og fremmest på baggrund af bebyg­gelsens gode placering. Arkitekternes første tanke var at bryde bygningen op for at optimere havudsigten fra flest mulige boliger. Derfor blev bygningen skåret op på kryds og tværs.

Mere skæv – bedre udsigt

For at prioritere udsigten og lyset udviklede arkitekterne skæve tagfaconer, der skaber udsigt i flere retninger. Tagene hæver og sænker sig i toppe og dale og forskyder sig visuelt for hinanden – nøjagtig som isbjerge gør det i virkeligheden. Sådan vil det i hvert fald se ud, hvis man kommer sejlende forbi ude i havnen.

Partnerne
Den århusianske byggematador med den kulturvenlige profil, Jørgen Tækker, har sammen med direktør Torben Overgaard og den øvrige ledelse i Brabrand Boligforening stået for at koordinere og planlægge projektet.
I kamp med andre projekter blev det udpeget af Århus Kommune til at være med i den nye bydel på den gamle containerhavn – også kaldet De Bynære Havnearealer
Isbjerget er tegnet af fire trendsættende arkitektfirmaer; to danske (CEBRA, JDS Architect) et fra Holland (SeARCH) og et fra Frankrig (Louis Paillard).

Store og små lejligheder
Der bliver cirka 190 lejligheder i forskellige størrelser fra 35 til over 140 m2, heraf otte penthouselejligheder. De mindste ejerlejlighederne kan købes for under to millioner kroner, og allerede nu er mange skrevet op for at købe en lejlighed.
Læs mere og se en lille film, der visualiserer det nye projekt på http://isbjerget.com
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt