Gave til Holmstrup Mark

Festlig dag på hele Holmstrup Mark med mange aktiviteter

tekst og foto af Jens Skriver

I anledning af Brabrand Boligforenings 60-års-jubilæum blev holdt en stor fest for beboerne på Holmstrup Mark. De tre afdelingsbestyrelser havde valgt at bruge pengene fra boligforeningen til jubilæumsgave på den måde. Flere afdelingsbestyrelsesmedlemmer gjorde også et stort arbejde med at få alt det praktiske til at fungere.

Pigegarden
Børnene var i fokus ved festen lørdag den 6 september, men der var tilbud til alle aldersklasser.
Det hele startede med formiddagsvækning. Den jyske Pigegarde trak op i Holmstrup og marcherede derfra gennem Thorsbjerg til Odinsgården. Alle steder gjorde den ophold og underholdt med marchmusik. Hvis beboerne ikke fulgte optoget, kom de i hvert fald frem i vinduerne. Utallige fotos blev taget. Jeg hørte, der blev sagt: ”De er rigtig gode. Sjældent de kommer helt herud.”

Aktiviteter
Herefter fulgte en lang række aktiviteter slag i slag. Det er svært at nævne alle. Mange deltog i Jubilæumsbanko i Stenhytten, men eftermiddagen stod især i børnenes tegn, og usædvanligt mange børn kom og morede sig. Den traditionelle hoppeborg var der, og dertil kom oppustede dragter, så man kunne lege sumobryder. Mange benyttede sig af lejligheden til at blive malet i ansigtet, så de f.eks. lignede en cirkusløve, eller måske til at blive tatoveret.

Cirkus og Breakdance
Forestillingerne i ”Jyske Helte. Solskins Cirkus” gjorde meget stor lykke hos børnene. Stemningen var intens. De tre artister blev mødt med begejstring. De underholdt med akrobatik og gøgl, som også tilskuere blev inddraget i. En lokal pigegruppe deltog også med akrobatik. I det afsluttende nummer blev der brugt en ældgammel cykel med hjælpemotor. En artist kørte på en planke over en af de andre og endte i en stabel kasser. Interessen var så stor, at der blev vist to forestillinger med fulde huse. Imellem de to forestillinger i teltet underholdt Cirkus Tværs.

Breakdancegruppen ”Ground Elements” gjorde Jyske Helte kunsten efter. Den består af tre unge fyre, der på mesterlig vis forenede dans og akrobatik, og de inddrog dygtigt børnene i danseøvelser.

Kaffe med chokoladekage blev serveret gratis, mens fadøl og pølser kunne købes. Sidst på eftermiddagen blev grillen tændt til medbragt aftensmad.

Dans
Aftenen var helliget de voksne, da ”Flashback” spillede op til dans med musik fra dengang, bedstefar var dreng, men der var også nogle børn, som fik lov til at prøve deres trommesæt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt