Afd. 22: Det var en god fest – Der var for lidt kød

Afdeling 22: Sonnesgården

Om den oplevede kvalitet af en levering

af Hans Esmann Eriksen, foto Uffe Adelørn

Den første fredag hver måned afholdes der i Sonnesgården en fællesspisning, som arrangeres af husudvalget. Alle sejl var sat til, og ca. 60 forventningsfulde beboere mødte op til et festligt dækket bord, hvor sangbogen var lagt frem.

Den gamle lokalredaktør af skræppen - det var en god fest

Den gamle lokalredaktør af skræppen - det var en god fest

En festlig optakt
Maden, der skulle leveres udefra, var lidt forsinket, så vi startede med sang­en ”Det lysner over agers felt” skrevet af Ludvig Holstein i 1915. Det er jo en dejlig efterårssang, siger mange, men den er mere end det. Det sidste vers lyder således:

Og det er al den jord, jeg har,
Og alt, hvad jeg begærer.
Jeg håber, det går an, jeg ta’r,
Hvad mine såler bærer.

Ludvig Holstein havde været involveret i en arvesag om familiegodset Holsteinsborg. En sag som han tabte. Han sendte digtet til den ret, der havde fradømt ham den fædrene jord.

På den måde kan en god tekst fortælle mere end en historie til dem, der lytter til undertonen i beretningen.

Der var for lidt kød!

Maden kom og blev af de frivillige fra husudvalget arrangeret på fade og sat frem. Formandinden for husudvalget bød velkommen og fortalte, at man havde bestilt to skiver forloren hare pr. person. Der var kun en, men at man nu ville kontakte leverandøren for at få komplementeret leverancen.

Der var for lidt kød

Der var for lidt kød

Middagen begyndte, der blev skålet i de medbragte drikkevarer, og sangbogen blev flittigt brugt.
Den forlorne hare forsvandt som dug for solen. Dem, der gerne ville skåle med mere mad på tallerkenen, måtte supplere måltidet med de kartofler og den sovs, der forelå i rigelige mængder.

Der var leveret som aftalt!
Festen skred lystigt fremad, og på et tidspunkt kom stafetten til leverandøren af den enlige skive kød tilbage. Der var godt nok bestilt to skiver kød pr person, men leverandøren havde valgt at levere en tyk skive pr. person frem for to tyndere skiver. En kontrolvejning viste, at skiverne vejede små 200g pr. stk.

Den oplevede kvalitet var dårlig!
Det kan godt være, leverandøren objektivt set kan fastholde, at der var leveret den rette kvalitet, men han må nok konstatere, at der ikke kommer flere ordre, ligegyldigt hvor meget han så argumenterer.
Den gode kvalitet skabes nemlig af, at kundernes forventninger opfyldes, og ikke af objektive kendsgerninger. Derfor er det vigtigt, at alle serviceleverandører forstår kundernes forventninger og sikrer, at de ikke er højere end det, der kan leveres. Denne type problem er set i flere afskygninger, når Brabrand Boligforenings service med rette eller urette er blevet kritiseret af afdelingerne.

Det var en god fest trods alt!
Med mængder af kartofler og brun sovs på tallerknerne og spandevis af god kaffe fortsatte festen i lang tid. Der blev sunget, snakket, skålet og hygget. Det er trods alt vigtigtigere, at vi kender hinanden godt og er trygge ved hinand­ens selskab. For mig blev oplevelsen resumeret i en af de sange, vi sang ”De nære ting” af Arne P. Aasen fra 1940 hvor sidste vers lyder:

Den lykke, du søger bag blånende fjeld,
Den har du måske altid ejet selv.
Hold op med at jage i hvileløs ring
Og lær blot at elske de nære ting
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt