Fuld gang i uddannelsen af nye borgerjournalister

Aarhusvest.dk sætter luppen på helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj

tekst af Helle Hansen & Elsebeth Frederiksen, foto af Elsebeth Frederiksen

På borgerportalen Aarhusvest.dk kan du hver dag finde nye spændende historier om livet i vestbyen. Historier, som alle er skrevet af borgere, der selv bor og lever i bydelen, og som er blevet uddannet som borgerjournalister.

Lokalredaktør Ole Nørgaard tegner og fortæller ved tavlenLokalredaktør Ole Nørgaard tegner og fortæller ved tavlen

Borgerportalen er nu i gang med at uddanne et nyt hold borgerjournalister. De får primært som opgave at være med til at skrive om helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj. Her skal de fremover være med til at lave nye vinkler på arbejdet med at omdanne boligområderne til en aktiv bydel.

”In your face”-journalistik
Den 4. oktober mødtes de ”gamle” borgerjournalister med de nye kursister i beboerhuset Laden til en arbejdslørdag i journalistikkens tegn.

Her diskuterede de, hvordan journalistikken skal være på borgerportalen, og der var enige om, at der skulle være mere ”in your face”-journalistik med både humor og kant.

Ingen i Århus Vest skal kunne føle sig sikker, hvis de får et kamera stukket i hovedet eller bliver afkrævet et svar på spørgsmål om området.

De nye borgerjournalister var alle enige om, er de vil være med til at gøre en forskel i området.

Flere læsere ønskes
Der blev også snakket om, hvordan man laver portalen mere vedkommende for alle borgerne i Århus Vest. Og alle borgerjournalisterne udtrykte ønske om at få flere læserne til at klikke ind på siden hver dag.
Derfor må læserne også meget gerne komme med deres input og fortælle, hvad der kan gøres for at gøre portalen mere læservenlig.

Efter den fælles frokost blev kursisterne lørdag eftermiddag sendt ud på opgave for at opsnuse lokale historier. Den ene gruppe blev sendt i Globus1, og den anden gik til Bazar Vest. Derefter skulle journalistspirerne komme tilbage med interviews, billeder og notater, som de skulle tage med hjem og skrive en historie ud fra.
På portalen kan du i dag læse, om resultatet af borgerjournalisternes jagt på den gode historie også endte med at blive en rigtig nyhed.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt