Afd. 3-11-12: Jul i boligforeningen

Afdeling 3: Skovgårdsparken, afdeling 11: Odinsgård, afdeling 12: Thorsbjerg

Stemingsrapportage fra et par afdelinger



Til Julebal i Skovgårdsparken

Tekst og foto af Mie Rasmussen og Troels Lærke

At julen er børnenes fest blev i den grad bekræftet, da vi trådte ind i Skovgårdsparkens selskabslokaler til juletræsfest sidste søndag i advent. Skovgårdsparken og Søvangen afholdte i fællesskab den årlige julefest, og alle deres beboere var inviteret.

Vi blev mødt med høj julemusik fra Gudmunds nisseorkester og et tæt og varmt selskabslokale fyldt med glade beboere. På en stille søndag blev vi overrasket over, hvor meget der var gang i festen.

Vi forsøgte at finde en plads, hvor vi kunne spise vores varme æbleskiver og drikke et glas gløgg. Det skulle vise sig at være svært og er et tydeligt bevis på, at juletræsfesten er blevet en succesfuld tradition. Bordene var fyldt med mennesker og hjemmelavede juledekorationer, som børnene havde lavet ved et lille bord i det ene hjørne af lokalet.

Vores lille søn havde imidlertidig svært ved at koncentrere sig om sin æbleskive, og var mere fokuseret på orkesteret og alle de dansende børn. Dansegulvet var fyldt, og vi fik lyst til at danse med. Vi dansede til Pyruses sang, Bro Bro Brille og andre gode klassikere ñ repetoiret spændte vidt. Det var sjovt ,og Gudmunds Nisseorkester fik os alle i julestemning. Selv en lille træt pige, som havde mistet pusten, sad og gyngede med på bassistens knæ.

Det er dejligt at opleve, hvordan beboerne modes, og frivillige hænder danner fine rammer for julens fællesskab. Hvis bare de voksne kunne lære at danse lige så godt som børnene, så ville afdeling II og III’s juletræsfest blive byen bedste bal.

Tak for en god fest og en kæmpe godtepose!



Odinsgård

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Julen i Odinsgård var fyldt med småbørn og forældre. Og som et nyt tiltag startede julearrangementet den 7. december allerede kl. 11 med en hyggelig travetur i den nærliggende natur.

I løbet af dagen deltog omkring 18 børn og 18 voksne, der julede med papirklip, kravlenisser, risengrød og gløgg med æbleskiver. Mere en end gang blev der danset om juletræet, mens alle sang med på bl.a. ”julebal i nisseland”, ”Vinterbyøster” og ”Nu’ det jul igen”.

Da julemanden landede på taget og kom ned ad trappen, var der stor glæde hos børnene. De fik alle en stor pose med julegodter – så stor at de mindste skulle have hjælp til at løfte den.



Thorsbjerg

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Det store hit blandt aktiviteterne ved Thorsbjergs julearrangement den 7. december var juledekorationer. Alle ville gerne være kreativ med lys, silkebånd, grene og gran – både børn, unge og voksne.
I løbet af to timer fra kl. 13 kiggede 8-10 voksne og 30-35 børn og unge forbi, hvilket var en del flere, end der var tilmeldt.

Mens julemusikken spillede, blev der spist æbleskiver, de voksne drak gløgg og børnene sodavand. De fleste kastede sig ud i at flette stjerner og klippe julepynt, mens de guffede småkager og juleknas.

Da julemanden kom på besøg var det med pakker med navn på. Afhængig af køn og alder fik de tilmeldte børn forskelligt legetøj i gave.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt