Afd. 3-11-12: Jul i bolig­foreningen

Afdeling 3: Skovgårdsparken, afdeling 11: Odinsgård, afdeling 12: Thorsbjerg

Stemingsrapportage fra et par afdelinger


Til Julebal i Skovgårdsparken

At julen er børnenes fest blev i den grad bekræftet, da vi trådte ind i Skovgårdsparkens selskabslokaler til juletræsfest sidste søndag i advent. Skovgårdsparken og Søvangen afholdte i fællesskab den årlige julefest, og alle deres beboere var inviteret.

Vi blev mødt med høj julemusik fra Gudmunds nisseorkester og et tæt og varmt selskabslokale fyldt med glade beboere. På en stille søndag blev vi overrasket over, hvor meget der var gang i festen.

Vi forsøgte at finde en plads, hvor vi kunne spise vores varme æbleskiver og drikke et glas gløgg. Det skulle vise sig at være svært og er et tydeligt bevis på, at juletræsfesten er blevet en succesfuld tradition. Bordene var fyldt med mennesker og hjemmelavede juledekorationer, som børnene havde lavet ved et lille bord i det ene hjørne af lokalet.

Vores lille søn havde imidlertidig svært ved at koncentrere sig om sin æbleskive, og var mere fokuseret på orkesteret og alle de dansende børn. Dansegulvet var fyldt, og vi fik lyst til at danse med. Vi dansede til Pyruses sang, Bro Bro Brille og andre gode klassikere ñ repetoiret spændte vidt. Det var sjovt ,og Gudmunds Nisseorkester fik os alle i julestemning. Selv en lille træt pige, som havde mistet pusten, sad og gyngede med på bassistens knæ.

Det er dejligt at opleve, hvordan beboerne modes, og frivillige hænder danner fine rammer for julens fællesskab. Hvis bare de voksne kunne lære at danse lige så godt som børnene, så ville afdeling II og III’s juletræsfest blive byen bedste bal.

Tak for en god fest og en kæmpe godtepose!


Odinsgård

Julen i Odinsgård var fyldt med småbørn og forældre. Og som et nyt tiltag startede julearrangementet den 7. december allerede kl. 11 med en hyggelig travetur i den nærliggende natur.

I løbet af dagen deltog omkring 18 børn og 18 voksne, der julede med papirklip, kravlenisser, risengrød og gløgg med æbleskiver. Mere en end gang blev der danset om juletræet, mens alle sang med på bl.a. ”julebal i nisseland”, ”Vinterbyøster” og ”Nu’ det jul igen”.

Da julemanden landede på taget og kom ned ad trappen, var der stor glæde hos børnene. De fik alle en stor pose med julegodter – så stor at de mindste skulle have hjælp til at løfte den.


Thorsbjerg

Det store hit blandt aktiviteterne ved Thorsbjergs julearrangement den 7. december var juledekorationer. Alle ville gerne være kreativ med lys, silkebånd, grene og gran – både børn, unge og voksne.
I løbet af to timer fra kl. 13 kiggede 8-10 voksne og 30-35 børn og unge forbi, hvilket var en del flere, end der var tilmeldt.

Mens julemusikken spillede, blev der spist æbleskiver, de voksne drak gløgg og børnene sodavand. De fleste kastede sig ud i at flette stjerner og klippe julepynt, mens de guffede småkager og juleknas.

Da julemanden kom på besøg var det med pakker med navn på. Afhængig af køn og alder fik de tilmeldte børn forskelligt legetøj i gave.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-01 Februar
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2009-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data