ACTevent plejede og pyntede

200 unge frivillige gav en kæmpe hånd til Gellerupparken og Toveshøj

tekst og foto af Helle Hansen

Med livlig gospelsang fra morgenstunden tog 200 frivillige unge kristne Kristi Himmelfarts lørdag arbejdshandskerne på og gik i gang med at løse en masse praktiske opgaver i Gellerupparken og Toveshøj.

Fælleskirkelig event
Initiativet hed ACT og var en stor fælleskirkelig event, hvor unge fra hele Danmark mødtes i Århus for at være med til at tjene borgerne i Gellerup og Århus og på den måde vise næstekærlighed på en praktisk måde.
Borgmester Nicolai Wammen mødte op fra start og bød de unge velkommen til byen og ønskede dem god arbejdslyst og takkede for deres indsats.

Driften og Meyerne var også i gang
Klokken 10 gik alle i gang. I Gellerupparken var driftspersonalet mødt tid­ligt ind og gået i gang med at fælde en masse træer og krat omkring tennisbanerne. Der hjalp de unge med at rydde op. Meyerne var også mødt talstærkt op og tog ansvar for en lang række praktisk opgaver, som de unge med stor iver gav sig i kast med. Lige fra at rense bækken gennem Gellerup for bundfald til at male bænke og blomsterkummer og rense op for ukrudt og skrald.

Børnene fik leget
Haveforeningen Grønærten tog også hul på en kæmpe opgave med at skifte hegn ud ved haverne ud for de lave blokke, mens havehegnene på Gudrunsvej fik en tiltrængt omgang maling. Og sammen med Unge for Unge var der også en masse af de unge gæster, der gav sig tid til at lege med områdets mange børn, som havde en herlig dag på området omkring Gellerupparkens nye store legeplads.

Friskere afdelinger
Da de unge sidst på eftermiddagen trak sig tilbage for at feste om aftenen på Ellekærskolen, efterlod de sig et Gellerup, der var blevet en hel del friskere og pænere at se på takket være de unges helt fantastiske indsats dagen igennem.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt