Klummen

Sommerferien står for døren

”Hvor skal vi hen du?”

Ja, hvordan skal ferien tilbringes? Spørgsmålet stilles i familierne, på arbejdspladserne, i klubberne osv. – og mulighederne er utallige.

Mange har allerede bestemt sig og har bestilt rejse, sommerhus eller højskoleophold – eller måske er de så heldige selv at eje sommerhus eller campingvogn. En del vælger at holde ferie hjemme – enten af lyst eller som følge af finanskrisen. Fælles for os alle er ønsket om en herlig sommer med godt vejr.

Tid nok

Når ferien endelig oprinder, må nogle mennesker lige omstille sig fra det travle hverdagssliv – og de benytter måske den første uge i ferien til at ”falde lidt ned” og stresse af og ligesom vænne sig til, at de ikke skal tidligt op og af sted til arbejde, skole, børnehave m.v.

I virkeligheden er det en rigtig god idé at starte med nogle rolige dage; det praktiserede jeg selv, da jeg endnu arbejdede: De sidste måneder før sommerferien var vildt travle – vi skulle afvikle eksaminer på Musikkonservatoriet og lægge næste års skema, inden vi kunne gå på ferie, så det var en stor kontrast, når vi endelig hen i juli måned kunne holde fri.

Tanken om at skulle pakke og rejse et eller andet sted hen var overvældende – og mine børn og jeg tilbragte mange af vore ferier hjemme, hvor vi så kunne nyde at have TID sammen!

Vi foretog os alle mulige ting: Besøgte familie, var på fornøjelsesture i Tivoli, Zoo og ved stranden osv. – men vi havde også dejlige dage, hvor vi tog madpakker med og cyklede f.eks. omkring Brabrand Sø. Vi gav os god til og stod af cyklerne og kiggede på fugle og holdt hyggepauser; jeg tror, at mine børn kun var 5 og 7 år, første gang, vi cyklede hele vejen rundt om søen.

Regnvejr

Hvad skal man foretage sig, hvis man nu sidder i et lejet sommerhus med børn – og uden alle sine bøger, computer eller legetøj – og vejret måske er vådt og koldt derude? – I stedet for at blive sur, gælder det om at finde på fælles aktiviteter – spil, højtlæsning, lade børnene lave mad (hm), arranger skattejagt, hvor børnene skal finde ting, der er gemt eller løse opgaver på de forskellige poster (kun fantasien sætter grænser). Det hele gælder om, at man gør noget sammen – så kan en ferie også blive fin, selvom vejret ikke er godt.

Feriegæster

En af sommerens glæder er at få feriegæster på besøg; enten nogle venner, man kun ser sjældent – eller – som jeg selv – besøg af min familie fra Grønland.

Nu ved jeg godt, at nogle frygter feriegæster – typisk hvis de er taget i sommerhus (eget eller lejet) for at nyde en rolig ferie – og der så dukker lidt for mange gæster op – der ”lige skal kigge ind”. Vi kender nok alle sammen gyselige historier om, hvordan mutter er i køkkenet det meste af tiden for at servicere diverse gæster, der nyder det i fulde drag udenfor i de dejlige omgivelser!

HUSK hvis du selv er feriegæst: Lad være at komme uanmeldt – tag en kage med og giv et nap med i køkkenet – det er jo også værtsparrets ferie!

God ferie

Til slut ønskes alle læserne en rigtig dejlig sommerferie – hvad enten den skal foregå ude eller hjemme!

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-05 Juni forsiden af magasinet 2009-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data