Klummen

Sommerferien står for døren

”Hvor skal vi hen du?”

af Inger Bloch. Illustration af Jesper Ankjær

Ja, hvordan skal ferien tilbringes? Spørgsmålet stilles i familierne, på arbejdspladserne, i klubberne osv. – og mulighederne er utallige.

Mange har allerede bestemt sig og har bestilt rejse, sommerhus eller højskoleophold – eller måske er de så heldige selv at eje sommerhus eller campingvogn. En del vælger at holde ferie hjemme – enten af lyst eller som følge af finanskrisen. Fælles for os alle er ønsket om en herlig sommer med godt vejr.

Tid nok
Når ferien endelig oprinder, må nogle mennesker lige omstille sig  fra det travle hverdagssliv – og de benytter måske den første uge i ferien til at ”falde lidt ned” og stresse af og ligesom vænne sig til, at de ikke skal tidligt op og af sted til arbejde, skole, børnehave m.v.

I virkeligheden er det en rigtig god idé at starte med nogle rolige dage; det praktiserede jeg selv, da jeg endnu arbejdede: De sidste måneder før sommerferien var vildt travle – vi skulle afvikle eksaminer på Musikkonservatoriet og lægge næste års skema, inden vi kunne gå på ferie, så det var en stor kontrast, når vi endelig hen i juli måned kunne holde fri.

Tanken om at skulle pakke og rejse et eller andet sted hen var overvældende – og mine børn og jeg tilbragte mange af vore ferier hjemme, hvor vi så kunne nyde at have TID sammen!

Vi foretog os alle mulige ting: Besøgte familie, var på fornøjelsesture i Tivoli, Zoo og ved stranden osv. – men vi havde også dejlige dage, hvor vi tog madpakker med og cyklede f.eks. omkring Brabrand Sø. Vi gav os god til og stod af cyklerne og kiggede på fugle og holdt hyggepauser; jeg tror, at mine børn kun var 5 og 7 år, første gang, vi cyklede hele vejen rundt om søen.

Regnvejr
Hvad skal man foretage sig, hvis man nu sidder i et lejet sommerhus med børn – og uden alle sine bøger, computer eller legetøj – og vejret måske er vådt og koldt derude? – I stedet for at blive sur, gælder det om at finde på fælles aktiviteter – spil, højtlæsning, lade børnene lave mad (hm), arranger skattejagt, hvor børnene skal finde ting, der er gemt eller løse opgaver på de forskellige poster (kun fantasien sætter grænser). Det hele gælder om, at man gør noget sammen – så kan en ferie også blive fin, selvom vejret ikke er godt.

Feriegæster
En af sommerens glæder er at få feriegæster på besøg; enten nogle venner, man kun ser sjældent – eller – som jeg selv – besøg af min familie fra Grønland.

Nu ved jeg godt, at nogle frygter feriegæster – typisk hvis de er taget i sommerhus (eget eller lejet) for at nyde en rolig ferie – og der så dukker lidt for mange gæster op – der ”lige skal kigge ind”. Vi kender nok alle sammen gyselige historier om, hvordan mutter er i køkkenet det meste af tiden for at servicere diverse gæster, der nyder det i fulde drag udenfor i de dejlige omgivelser!

HUSK hvis du selv er feriegæst: Lad være at komme uanmeldt – tag en kage med og giv et nap med i køkkenet – det er jo også værtsparrets ferie!

God ferie
Til slut ønskes alle læserne en rigtig dejlig sommerferie – hvad enten den skal foregå ude eller hjemme!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt