Afd. 4: Gellerup driblede i solen

Afdeling 4: Gellerupparken

StreetGAM3 viste international basket

af Mikkel Selmar, projektleder GAM3. Pressefoto GAM3

Den 6. juni blev p-pladsen ved Globus1 indtaget af en-dags arrangementet Street GAM3. Dagen bød bl.a. på baskettræning og ’turnering.

Tag en tidligere landstræner i basketball, professionelle danseinstruktører og kendte københavnske dj’s. Sæt dem sammen med 70 unge, der ved, hvad det handler om. Så har du en varm dag i Gellerup. Selvom der var sjov og ballade, var baskettræningen alligevel seriøs nok til, at man måtte ned på asfalten og lave armbøjninger, hvis man tabte træningsøvelserne. Da temperaturen lå tæt på de 20 grader kan det måske lyde anstrengende, men det var med til at sætte alle op til en god præstation på banen. Samtidig blev der danset streetdance og breakdance til høj hip hop, der rungede ud over pladsen.

basketdrenge_gellerup

Holdet ”Recep in the House” vandt 2. pladsen i basketballturneringen

Publikum kunne også se, hvordan streetmiljøet når langt ud over landets grænser, da både en Boliviansk rapgruppe og den lokale rapgruppe ’De Andre’ optrådte på asfalten.

Basketturneringen sluttede med en finale mellem to hold af lokale drenge, der tydeligvis var ret vilde med de tyrkiske tv-personlighed Recep Ivedik. Deres holdnavne var nemlig hhv. Recep in the house og Recep out the house. Sidstenævnte kunne glæde sig over en smal sejr, da det sidste fløjt havde lydt.

Gadeeventen var arrangeret af organisationen GAM3 (udtales som det engelske ’game´), der siden 1. maj har arrangeret træning i street basket og street dance i Gellerup. Hver mandag og torsdag kl. 17.00-18.30 er der træning i street basket på multibanen ved Globus1 og hver onsdag kl. 17.00-18.00 er der træning i street dance i kampsportslokalet i Globus1.

Sæsonen løber frem til 1. september, og træningen er åben for alle mellem 12 og 18 år. Det koster 50 kr. for hele sæsonen, og med i prisen modtager nye medlemmer en NIKE basketball eller et par dansebukser. GAM3’s mål er at bringe gadeidrætten ud til de unge, der ikke deltager i det traditionelle foreningsliv og skabe fællesskab på tværs af etnisk og social baggrund gennem sporten.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt