Afd. 4: Gellerup driblede i solen

Afdeling 4: Gellerupparken

StreetGAM3 viste international basket

Den 6. juni blev p-pladsen ved Globus1 indtaget af en-dags arrangementet Street GAM3. Dagen bød bl.a. på baskettræning og ’turnering.

Tag en tidligere landstræner i basketball, professionelle danseinstruktører og kendte københavnske dj’s. Sæt dem sammen med 70 unge, der ved, hvad det handler om. Så har du en varm dag i Gellerup. Selvom der var sjov og ballade, var baskettræningen alligevel seriøs nok til, at man måtte ned på asfalten og lave armbøjninger, hvis man tabte træningsøvelserne. Da temperaturen lå tæt på de 20 grader kan det måske lyde anstrengende, men det var med til at sætte alle op til en god præstation på banen. Samtidig blev der danset streetdance og breakdance til høj hip hop, der rungede ud over pladsen.

basketdrenge_gellerup

Publikum kunne også se, hvordan streetmiljøet når langt ud over landets grænser, da både en Boliviansk rapgruppe og den lokale rapgruppe ’De Andre’ optrådte på asfalten.

Basketturneringen sluttede med en finale mellem to hold af lokale drenge, der tydeligvis var ret vilde med de tyrkiske tv-personlighed Recep Ivedik. Deres holdnavne var nemlig hhv. Recep in the house og Recep out the house. Sidstenævnte kunne glæde sig over en smal sejr, da det sidste fløjt havde lydt.

Gadeeventen var arrangeret af organisationen GAM3 (udtales som det engelske ’game´), der siden 1. maj har arrangeret træning i street basket og street dance i Gellerup. Hver mandag og torsdag kl. 17.00-18.30 er der træning i street basket på multibanen ved Globus1 og hver onsdag kl. 17.00-18.00 er der træning i street dance i kampsportslokalet i Globus1.

Sæsonen løber frem til 1. september, og træningen er åben for alle mellem 12 og 18 år. Det koster 50 kr. for hele sæsonen, og med i prisen modtager nye medlemmer en NIKE basketball eller et par dansebukser. GAM3’s mål er at bringe gadeidrætten ud til de unge, der ikke deltager i det traditionelle foreningsliv og skabe fællesskab på tværs af etnisk og social baggrund gennem sporten.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-06 Juli
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2009-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data