Afd. 22: Traditioner i Sonnesgården

Afdeling 22: Sonnesgården

At pudse flagstangen

tekst og foto af Hans Esmann Eriksen

Det er mærkeligt at tænke på, hvordan traditioner skabes og vedligeholdes i en afdeling, der kun er 6-7 år gammel.
I Sonnesgården har vi gennem de sidste år skabt mange traditioner, som er med til at få den enkelte til at opleve – her hører jeg til – her har jeg hjemme.

Når foråret kommer, så pudser flagudvalget flagstangen med stor ildhu, hjulpet med en lille en til ganen. Det foregår på den ærværdige gamle formands fødselsdag under stor moro i fælleshuset.

Hvorfor en flagstang?
Da afdelingen blev skabt, var et af spørgsmålene – skal vi ha en flagstang eller hvad? Debatten var lang og inderlig. Hvor skal den stå? Hvem skal passe flaget? Hvornår skal der flages? Beboerdemokratiet kom virkeligt på prøve!

Efter flere års debat blev flagstangen endeligt sat op, og flagudvalget blev dannet. Flaget kom op ved glædelige og sørgelige begivenheder og mindede os om, at Sonnesgården er en landsby i storbyen, hvor vi har tid til at glæde os sammen og bekymre os om hinanden.

Vi skaber traditioner
Når nu flagstangen er kommet, og flagudvalget er dannet, så kan vi lige så godt gøre en fest ud af det. Under stor moro bliver stangen en gang om året taget ned, slæbt ind i fælleshuset og vasket og pudset efter alle kunstens regler.

På samme måde har vi forsøgt at skabe traditioner omkring mange af årets begivenheder.

Nytårskuren på kommandobroen nytårsaften. De store havedage, hvor de grønne områder ordnes. Gule ærter og valgflæsk på valgafterne. De finer mænds fællesmiddag, påske-, sankthans- og julefrokoster og ikke mindst fællesfødselsdagen, hvor alle dem, der har en rund fødselsdag, inviterer resten af bebyggelsen på en stor middag. Hertil kommer sommerudflugten og den årlige tur til Tisvilde højskole

Alt det kan skabes, fordi Sonnesgården er en lille overskuelig afdeling, hvor der er mange, der involverer sig i de forskellige arrangementer, uden at afdelingsbestyrelsen behøver at gøre arbejdet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt