Der ryddes op i vildnis i Gellerup

Fysiske forandringer som del af hlehedsplanen

I Gellerupparken og på Toveshøj er et hold skovarbejdere i gang med at fælde træer. Det sker for at rydde op i det efterhånden tilgroede vildnis, som præger boligområdets arealer. Som en sidegevinst vil oprydningen også være med til at skabe mere tryghed. Over de næste to måneder vil der blive fældet vildskudte træer, krat og buske mellem blokkene.

Projektet er led i helhedsplanen, som Brabrand Boligforening og Århus Kommune står bag. Helhedsplanen er en rammeaftale, som nu er konkretiseret i en dispositionsplan, der går i offentlig høring torsdag d. 11. marts. Visionen er at omdanne Gellerup-området fra et udsat boligområde til en attraktiv bydel gennem omfattende fysiske forandringer.

Der er tale om en 20 års plan, som er delt op i faser. Fase 1 består af en række aktiviteter, som på den korte bane skal være med til at gøre Gellerup og Toveshøj mere attraktiv, øge beboernes tryghed og give området et bedre image.

En af disse aktiviteter omfatter en stor rydningsplan, hvor flere af boligområdets mange træer fjernes for at give mere luft og synlighed mellem blokkene. Arbejdet med at fjerne krat og buskadser samt fælde træer løber over de næste to måneder.

Rydningsplanen finansieres af Gellerupparken og Toveshøj samt Århus Kommune.

Har redaktionen ønske om yderligere oplysninger, er den velkommen til at kontakte direktør for Brabrand Boligforening Torben Overgaard på tlf. 89 31 71 00 eller 40 44 72 36 eller leder af Gellerupsekretariatet Per Frølund tlf. 89 40 22 45

Der er mulighed for at følge skovarbejderne, mens de fælder træer. Kontakt evt. journalist Marianne Stenberg tlf. 89 31 71 03

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-03 April

2010-03 April side 16