Realdania går ind i helheds­planen Gellerup-Toveshøj

Realdania støtter udviklingen af Edwin Rahrsvej, Bazarpladsen og et nyt grønt parkstrøg, der skal forbinde bydelen med hele Århus

Med en donation på 3,7 millioner kroner deltager Realdania nu sammen med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune i udskrivning af en arkitektkonkurrence, som skal være med til at udvikle Gellerup-området. Ambitionen er at skabe en attraktiv og unik bydel, der hænger naturligt sammen med den øvrige del af byen.

De tre parter går nu sammen om at udskrive en konkurrence om udviklingen af Edwin Rahrsvej og Bazarpladsen. Konkurrencen omfatter også udviklingen af et stort grønt parkstrøg, som skal løbe fra Skjoldhøjkilen gennem hele bydelen og ned til Brabrand Ådal.

Konkurrencen bliver en del af Helhedsplanen, som er vedtaget af Aarhus Byråd og Brabrand Boligforening. Gennem fysiske og sociale forandringer skal Helhedsplanen skabe en attraktiv bydel, der naturligt hænger sammen med resten af byen.

Planen omfatter blandt andet: Nye veje, nyt stort parkområde, nedrivning af blokke for at skabe plads for en boulevard-lignende bygade gennem bydelen, markante ikonbyggerier herunder sundhedshus, beboerhuse, communitycenter med mere. Dertil kommer udflytning af 1000 kommunale arbejdspladser til Bazarpladsen samt etablering af en ungdomscampus med plads til omkring 1000 studerende.

Bazarpladsen er tiltænkt en vigtig rolle som et nordligt tyngdepunkt for den nye Hovedgade gennem Gellerupparken og som en af hovedpladserne i den nye bydel. Edwin Rahrsvej forvandles fra blot at være en indfaldsvej til Aarhus og Åby Ringvej til også at være en gade i den nye bydel. Parkerne i Toveshøj og Gellerupparken tænkes forvandlet til et suburbant grønt strøg, der forbinder Skjoldhøjkilen med Brabrand Ådal og danner rum for en mangfoldighed af rekreative aktiviteter og grønt liv.

Konkurrencen henvender sig til arkitekter, urbandesignere og landskabsarkitekter eventuelt med tilknyttede sociologer, bylivskonsulenter, tilgængelighedskonsulenter, trafikingeniører med flere. Der bliver tale om en to-faset konkurrence.

CITATER:

Projektleder i Realdania, Karen Skou siger:
”Omdannelsen af Gellerupplanen er en af de største indsatser i nyere tid i et alment boligområde. Vi vil gerne bidrage til, at der med helhedsplanen skabes en attraktiv og velfungerende bydel, og vores ambition er også, at projektet i Gellerup vil kunne inspirere andre til at skabe sunde og socialt bæredygtige boligområder.”

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:
”Jeg er glad for, at en så stor aktør som Realdania går ind i projektet. Udviklingen af Edwin Rahrsvej og byparken er centrale elementer i de planer, vi har lagt for Gellerup. Vi har blandt andet store forventninger til, hvordan vi sammen med beboerne i området og borgere i Aarhus kan lave et innovativt og spændende parkområde til glæde for hele Aarhus. Med arkitektkonkurrencen tager vi endnu et skridt i omdannelse af Gellerup.”

Næstformand i Braband Boligforening, Keld Albrechtsen siger:
”Med Realdania som partner indleder vi nu udviklingen af dels det grønne strøg samt Bazarpladsen, der bliver den nordlige indgang til den nye bydel med arbejdspladser og studerende. Begge er dynamoer for den bydelsudvikling, der ikke tidligere er set herhjemme. Med konkurrencen får de godt 8000 beboere også et godt redskab til at definere indhold af parkstrøg og offentlige rum.”

Yderligere oplysninger:

Realdania, projektleder Karen Skou tlf. 70 11 66 66.
Aarhus Kommune, Borgmester Jacob Bundsgaard tlf. 89 40 21 01
Brabrand Boligforening, næstformand Keld Albrechtsen tlf. 30 81 26 71 eller udviklingsdirektør Flemming Kristensen tlf. 61 62 76 22.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2012-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2012-05 Juni side 15
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2012-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data