Sansehaven i Gellerup – drømmedag om at skabe en dejlig have

Invitation til workshop om at skabe en sansehave i Gellerup

af ad hoc-gruppen Sansehaven – illustration af Jesper Ankjær

Gellerup skal have sin egen sansehave. Det mener en ad hoc-gruppe under Samvirket for Gellerup og Toveshøj, som siden sidste sommer har arbejdet med idéer til, hvordan området kan få sin egen Sansehave.
Ad hoc-gruppen består af lokale ildsjæle fra Gellerupområdet samt et par socialmedarbejdere – og senest er Elin Kyhl Svendsen, tidligere leder af Den Økologisk Have i Odder gennem 18 år, også indtrådt i ad hoc-gruppen.

Der er mange gode begrundelser for at skabe en sansehave i Gellerup:
Området har mange voksne beboere, som er ramt af PSTD, og Gellerup Sansehaves formål er at skabe en rolig, velplejet og oplevelseshave i et hjørne af Gellerup, hvor områdets voksne beboere skal kunne komme og finde ro.
Haven skal anlægges med udgangspunkt i teorierne bag de såkaldte terapihaver – se evt. http://www.sl.life.ku.dk/upload/32746_nacadia_konceptmodel_net.pdf – som hævdes at kunne behandle folk med stress og PTSD.
Vi har dog valgt at kalde haven for en Sansehave, fordi vi som udgangspunkt ikke tilbyder terapeutisk behandling i forbindelse med haven.

Grunden, som skal huse Sansehaven, er ca. en halv hektar jord med et stort vildtvoksende krat og en mindre skov, som ligger i svinget syd for Gudrunsvej klos op ad Gellerupparken. (Tidligere lå der et træhus, hvor International Kvindeforening boede).
Grunden stilles frit til rådighed af Gellerupparkens afdelingsbestyrelse.

Ad hoc-gruppen har også en idé om, at Sansehaven kan laves til at aktiveringssted for nogle af de beboere, som har sværest ved at komme ud på arbejdsmarkedet.

Workshop afholdes:
Tirsdag den 11. maj 2010
kl. 16.30 – 19.30
i Livsværkstederne
i City Vest/over Føtex

Vi inviterer nu til en workshop, hvor vi håber at kunne sætte mere skub i Sansehaven.
Vi håber, at du har lyst til at være med til at bidrage til den proces – enten på baggrund af dine muligheder for på en eller anden måde at bakke op omkring ideen qua dit arbejdsområde – eller fordi, at du også er optaget af idéen om at skabe en sansehave i Gellerup.

Vi håber også, at du vil være med til at sprede viden om vores arbejde med Sansehaven til andre, som kunne være interesseret i at deltage i workshoppen.
Du er meget velkommen til at videresende denne indbydelse – eller give os besked om hvem, vi også kan invitere.

Der er tilmelding til workshoppen senest fredag den 7. maj kl. 12.00
til Samvirkesekretær Helle Hansen – mobil 2920 8978 – mail helhan@aarhus.dk

Vi håber at se dig til workshoppen tirsdag den 11. maj.

Med venlig hilsen
Ad hoc-gruppen Sansehaven, der består af Anja Spalding, formand for Haveforeningen Grønærten, Mari Nielsen, ildsjæl i Gellerup, Abelone Asingh, beboerrådgiver i Gellerup og Elin Kyhl Svendsen, frivillig i Sansehavegruppen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt