Mor er den bedste i verden

Beretning fra et smukt mors-dags-arrangement i Laden

Dette udsagn beviste børnene fra foreningen Gökku?a?? (Regnbuen på tyrkisk) ved deres mors-dags-arrangement i ved Beboerhuset Tousgårdsladen mellem Gellerupparken og Toveshøj.

Mund-til-mund skaber opmærksomhed

Det er arrangeret af en underafdeling af Brabrand Ungdoms og kulturforening, kun for kvinder. I dag er det imidlertid et arrangement for tyrkiske børn og deres mødre. Der er mødt ca. 100 frem til mødet, og der var børn over det hele, der rendte rundt med munden fuld af slik.

Serpil Basara, som er en af arrangørerne fortæller, at dette er det største arrangement, de indtil nu har lavet. De har gjort opmærksom på arrangementet via løbesedler og mund til mund-metoden. ”Det er den metode, der virker bedst”, fortæller hun.
Grundet undertegnedes manglende tyrkiskkundskaber, var det ikke alt, som giver mening ved arrangementet, men børnene og deres mødre så ud til at hygge sig.

Børnekoret synger hyldestsang til mor

Alsidigt program

Der var en dreng og en pige, som messede koranvers, og der var digtoplæsning og et børnekor. Koret synger en hyldestsang til en mor. Sangen handler om et lille barn, som har mistet sin mor, og fortæller moderen, at hun er savnet. Mødrene til kormedlemmerne får en rose og et kys som tak.

Derefter er der modeshow, hvor børnene virkelig giver den gas, to små lystspil, som handler om svigermødre. Mens disse begivenheder foregår, breder der sig en dejlig duft af mad. Nu skal der nemlig spises tyrkisk mad, som afslutning på arrangementet. Der er salat, pizza, kage og andre spændende retter fra det tyrkiske køkken. Man bliver i hvert fald mæt.

Nu er folk ved at tage hjem, men det virker på folk, som om de har haft det sjovt. Så er der endelig tid til at høre mere om foreningen.

Pigerne optræder med et stykke satire

Flere frivillige, tak

Foreningen kører ved frivilliges hjælp
Sema Kilic, som er en anden af arrangørerne, forklarer, at foreningen drives af frivillige, og derfor har de heller ikke så meget tid til at køre den, som de gerne vil. De mangler tid til at sidde og søge penge til at gennemføre forskellige arrangementer. De har derfor haft underskud hvert år. Dette arrangement har taget lang tid at arrangere, og selvom børnene selv har fundet på mange af tingene, der skulle forgå, var der alligevel meget at gøre.

Hun fortæller, at de har haft forskellige arrangementer som f.eks. førstehjælp for kvinder, friluftsarrangementer med fællesspisning, svømning og udflugt med busser til f.eks Tyskland.

Det koster 25 kroner om måneden at være medlem af foreningen, som kun er et tilskud til driften, da det koster betydeligt mere at få tingene til at løbe rundt. Foreningen har ingen hjemmeside, men hvis man vil vide mere om deres arbejdet eller være medlem, kan man kontakte Sema Kilic på 42440106 eller Serpil Basara på 60142691 og på e-mail: ahse05[AT]hotmail[DOT]com

...og der blev danset på livet løs

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-05 Juni side 13
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data