Overbevisende Ja til helheds­planen i Gellerup­parken

Indtryk fra mødet i Gellerup

Der var ca 750 stemmeberettigede tilstede, da der skulle stemmes om helhedsplanen i Gellerup. Aftenen før var der stemt ja på Toveshøj, så de fremmødte var spændt på, om folk her ville sige ja.

Mødet begyndte klokken 19, eller rettere det var sat til klokken 19, men på det tidspunkt var der en kæmpe kø, som stod i gangen og ventede på at melde sig til og få deres stemmesedler.

Protestgruppen – Protestgruppen mod nedrivninger stod klar med deres banner udenfor for at få så mange som muligt til at stemme nej.

Protestgruppen – Protestgruppen mod nedrivninger stod klar med deres banner udenfor for at få så mange som muligt til at stemme nej.

Der blev udleveret en gul jeg-vil-have.ordet seddel, som man skulle udfylde med navn og adresse hvis man ville sige noget til mødet. Den anden blå seddel skulle senere ombyttes til to stemmesedler i valglokalet.

Helle Hansen var inden mødet spændt men også nervøs.
”Jeg håber selvfølgelig at folk stemmer ja, men er altid lidt nervøs for, hvad folk kan finde på at stemme,” sagde hun, inden hun gik ind i bygningen.

Livlig debat

Forslaget blev først, igen fristes man til at sige, fremlagt for de fremmødte, og derefter kunne det stilles spørgsmål og komme med debatoplæg.

En af de fremmødte, som bor i en blok på Bentesvej , som står til at blive revet ned, sagde at han ikke tror på, at der ikke vil komme huslejestigninger. ”Vi er ikke blevet lyttet til,” siger han vredt.

Den næste er også imod nedrivningerne og bruger sin taletid på at komme med et lille eventyr, helt i H.C Andersens ånd, om et lille land, som engang var kendt for at være tolerant og frisindet, men i dag består af mistroiske og usikre mennesker, som er bange for fremmede og vil have dem ud af landet. Sådan er Gelleruparken blevet, mener hun. Den lille historie får et stort bifald.

Andre skælder ud på Nicolai Wammen og Laura Hai, som har fremført trusler for at få folk til at stemme ja. De mener ikke, de har fået ordentlige forklaringer på, hvad der skal ske i området. De mener også, at det sagtens kan lade sig gøre at få en moské alligevel, selvom der ikke kommer en helhedsplan.

Pia Bjerre, som er en ivrig modstander af nedrivninger, tager ordet og fatter sig i korthed. Det skal man. ”Hvis helhedsplanen er så god, hvorfor har vi så ikke fået ordentlig info? Hun mener ikke, det er korrekt, at man ikke kan få en højskole uden enhedsplanen, for man kan altid søge penge igen, hvis man er løbet tør for penge.

Opfordring til urafstemning

En af modstanderne vil gerne opfordre til, at der i stedet for, at der bliver afstemning denne aften, bør det tage op som urafstemning. Det betyder, at afstemningen kommer til at fungere som et folketingsvalg, som alle beboere kan møde op på et givet sted og afgive deres stemme. På den denne måde kan flere komme til at stemme. Argumentet mod det er, at hvis folk ville stemme, havde de jo mødt op denne aften.

Der er afstemning om det, og det bliver nedstemt. Derefter kan mødet fortsætte. Nej-sigerne er til mødet mere højtråbende end ja-sigerne. En er forarget over, at man ikke bare kan få en moské. Han mener, at han har boet i Danmark i mange år, betalt skat og gået i skole og mener derfor, at han har ret til en moské – også uden at blive truet.

Helle Hansen forklarer

Helle Hansen og Keld Albrechsen har forhandlet med kommunen om helhedsplanen. Den plan, der ligger nu, er den bedste, de kunne forhandle sig frem til, mener Helle Hansen.

”Den kunne være bedre, men også langt værre. Derfor anbefaler Helle Hansen at stemme ja, fordi der er mange forbedringer. F.eks. er lejlighederne dårlige, grimme og utætte. Planen gør, at lejligheder kan sættes i stand, og derfor bliver levestandarten også højere.

Helle Hansen gør opmærksom på, at denne afstemning kun er en principbeslutning, og at der skal stemmes igen til foråret, når de økonomiske rammer ligger klar. Så det er først, hvis der bliver stemt ja i foråret, at tryghedsgarantien bliver sat i gang.

Valghandlingen begynder

Folk får udleveret to stemmesedler pr lejlighed. Rart for folk, der bor alene, for de har to stemmer, men nogle beboere er utilfredse med, at de bor flere i lejligheden og stadig kun har to stemmer.

Der er store køer, men når folk først har fået udleveret deres stemmesedler, går det hurtigt. Fra sidste stemme er afgivet, til resultatet blev offentliggjort, gik der kun ca. en halv time. Og Ja-stemmerne var i stort flertal. Nu kan arbejdet gå i gang med at realisere helhedsplanen, men vi kan først vide, hvordan det vil udvikle sig til foråret, når der kommer flere infomøder og endnu en afstemning.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-01 Februar side 12
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data