I basaren

Hyggelig indkøbstur med mange indtryk

af Inger Bloch – illustration af Jesper Ankjær

Med friske øjne
Jeg havde ikke været i Bazar Vest i et stykke tid, men en dag var jeg lige i nærheden og gik indenfor. Som bekendt ser man på et sted med ”friske øjne”, når man ikke har været der længe – og for mig blev denne tur en rigtig god oplevelse.

Det var lige over middag; ved indgangen blev jeg mødt af en dejlig duft af mad fra de forskellige spisesteder og den summende lyd af stemmer fra mange mennesker.

Egentlig ville jeg kun købe ingefær og chili, men jeg fik lyst til at give mig god tid til at kigge på de forskellige butikker, både ny og gamle.

Hvad kan man købe?
I basaren er der mulighed for at købe næsten alt. Det er spændende at gå i de snævre gader med de mange butikker; der er tøjbutikker med tøj til både børn og voksne – kjoler og busseronner i stærke farver med broderier og perler på og ”prinsessekjoler” til pigerne; der er gavebutikker, skomager, frisør, bager, slagter – man kan finde alle mulige krydderier, og man kan købe dvd’er og cd’er – og meget mere.

Efter at have gået rundt i nogen tid, kom jeg ud i en stor hal med mange boder med frugt og grøntsager; det var et orgie af farver, og varerne var lagt frem og arrangeret så overdådigt og indbydende, at man bare fik lyst til at fylde indkøbsposerne.

I gården bag ”den gamle bygning” er der parkeringsplads og ny butikker; der er en farvehandler, flere tøjbutikker, møbelforretning og en stor genbrugsbutik; her er der også en afdeling med ny ting – en del er lavet i Afrika, bl.a. kønne lys, der er smeltet om af gamle lysestumper.

Hvis man er på jagt efter en gave, kan man sagtens finde den her.

Blev i godt humør
En lille dreng med mørke, strålende øjne sendte mig et stort smil fra sin klapvogn, og jeg tog fornøjet hjem med mine indkøb: Søde, saftige appelsiner, gule blommer, salat, løg, chili og ingefær – og et dejligt lunt tyrkisk brød.

Nu skal der ikke gå så lang tid, før jeg igen besøger basaren.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt