Orienteringsløb ved Hasle Bakker

Sport, motion og samvær for hele familien

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Hvert halve år arrangerer Aarhus 1900 Orientering et løb i naturområdet ved Hasle Bakker. Lørdag den 17. september havde klubben igen været ude med poster og stod klar på p-pladsen ved Janesvej fra kl. 13. Her kun­ne både begyndere og trænede ori­enteringsløbere, børnefamilier, ven­ner og enlige tage på tur med kort, kompas, gps og nøglekort.

Anders Edsen forklarer kort og ruter.

Anders Edsen forklarer kort og ruter.

Flere ruter
Der var fire ruter at vælge imellem fra 2,2 til 6,9 km. Vel at mærke hvis man ikke løber (eller går) forkert.
”Og posterne på ruten skal tages i rækkefølge,” lød det fra Anders Edsen fra Aarhus 1900 Orientering.

Hvilken rute skal vi vælge?  2,2 - 3,3 - 4,3 eller 6,9 km?

Hvilken rute skal vi vælge? 2,2 - 3,3 - 4,3 eller 6,9 km?

Han viste entusiastisk, hvordan ruterne var tilrettelagt, og hvad de forskellige markeringer på kortet betyder.
”De sorte streger er vej eller sti. Jo bedre vej, jo tykkere er stregen. Skovområdet er markeret alt efter hvor let eller svært, det er at komme igennem,” forklarede han.

Elektronisk registrering
I løbet af de første tyve minutter var 35 nøglekort sendt af sted. Det svarer til omkring 40 løbere. Anders Edsen forventede, at der i løbet af dagen ville blive omkring 50 deltagere.
Nøglekortet skal registreres ved start, slut og undervejs på de poster, som er sat ud i området. På den måde kan det kontrolleres, at hele ruten er gennemført.

Se dit løb derhjemme
Deltagerne skal også medbringe en gps. Ikke den slags som kendes fra fx biler. Nej, den sorte plastic-dims bruges kun til at registrere, hvor man har været. Det med at finde vej er jo en del af udfordringen og foregår via kort og evt. kompas. Det hele udleveres ved start.
Om aftenen får hver deltager tilsendt en e-mail med et spor, som kan vises på Google Eath. Så kan man se på computeren, hvor man har været og hvornår.
Perfekt familiesport
”Orienteringsløb er for hele familen. De kan løbe sammen, eller hver især vælge en rute, der er passende i sværhedsgrad. F.eks. kan far løbe mod de unge teenagesønner, mens mor og den mindste tager en anden rute,” sagde Anders Edsen illustrerende.
”Det er ikke som ved en fodboldkamp hvor far og mor må stå på sidelinjen, mens den ene søn løber inde på banen. Her kan alle være med og få gode oplevelser samtidig”.

Læs mere
Du kan læse mere på klubbens hjemmeside: www.aarhus1900.dk/orientering.
Der er nye løb cirka hver 14. dag.

Du kan også prøve at løbe efter kort og de faste poster i området ved Hasle Bakker. Download kortet fra: orientering.dk/okpan/findvej/haslebakker.html.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt