Stafet for Livet i Brabrand – nu på fem timer

Ny Gellerup-udgave af løbsstafetten, der sætter fokus på oplysning om kræft og støtter Kræftens Bekæmpelse

Foto (kun online) af Peter From

For tredje år i træk bliver der holdt Stafet for Livet i Brabrand. Det sker i forbindelse med Markedsdagen på Fredspladsen i Gellerup lørdag den 31. august.
I år afvikles stafetten i en ny udgave. I stedet for at foregå over 24 timer bliver årets udgave afviklet over fem timer. Med start klokken 11 og afslutning klokken 16.

Starten går fra Den Jordiske Freds Plads ved Gellerup Bibliotek. Her kommer der til at være et informationstelt med aktive frivillige fra Somalisk Sundhedsforbund, der tilbyder sundhedstjek til alle. I teltet vil der også være oplysning om forebyggelse af kræft. Og det er også ved teltet, at stafettens deltagere registrerer deres runder under stafetten.

Tre ruter i byparken
Deltagerne i stafetten kan vælge mellem tre ruter, som vil bringe dem rundt i Gellerups nye bypark. En kort rute på ca. 400 meter, en længere på en kilometer og så Gellerup-milen, på godt 1,6 km. Hver runde registreres med en klemme på holdsnoren i stafetteltet.

Der er mulighed for at tilmelde dit eget hold, der hele tiden har en deltager ude på en af ruterne. Eller du kan melde dig til som deltager på et åbent hold, og så gennemføre det antal omgange, du har tid og lyst til.

Fighterrunde for kræftramte
Hovedformålet med Stafet for Livet er at skabe opmærksomhed på kræftforebyggelse. Men det gælder også om at støtte op omkring mennesker, der er ramt eller har været ramt af kræft. De kaldes fightere og hyldes med en særlig fighterunde i løbet af eftermiddagen og et efterfølgende kaffe/kage-arrangement. Hvis du har kræft eller har været ramt af kræft, er du meget velkommen til at melde dig.

Lysceremoni for de savnede
I løbet af eftermiddagen bliver der også holdt en særlig lysceremoni, hvor man kan mindes dem, som har tabt til kræften. I år håber Stafet for Livet Gellerup, at det kan komme til at foregå inde i kirkerummet i Gellerup Kirke, hvor der er mere ro, mens markedsdagen foregår ude på Fredspladsen. Til lysceremonien kan man købe lysposer, hvorpå der kan skrives små personlige hilsner til den savnede, og samtidig støtter man Kræftens Bekæmpelses arbejde.

Tilmelding til Stafet for Livet Brabrand lørdag den 31. august 2019 kan allerede ske nu på www.stafetforlivet.dk/brabrand.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt