Kommunen: Riv Nordgårdskolen ned

Magasinet Gellerup.nu beskriver i dette nummer endnu et paradoks i helhedsplanen – og skriver desuden om ungdommen, som vil frem og om månedens forening, Familienetværk

af Birger Agergaard, Gellerup.nu

Endnu et paradoks er dukket op i forbindelse med helhedsplanen. I Skræppebladets indstik, som omdeles i Gellerup og Toveshøj, fortæller vi om, at kommunen vil rive Nordgårdskolen ned. Dette er ikke uventet i sig selv, men det paradoksale er, at kommunen derved risikerer at smadre foreningslivet – og dermed de beboere, som gerne skulle være glade for at bo i området.
Om tre-fire år står et nyt beboerhus klar til at byde Foreningernes Hus indenfor, men måske vil kommunen ikke vente så længe med at rive skolen ned. Måske skal foreningshuset genhuses midlertidigt i et eller to år.

Brabrand Boligforening har udtrykt sin bekymring over for kommunen, fordi løsningen er meget uhensigtsmæssig for foreningerne og særdeles dyr. Boligsocial leder Rune Utoft siger til Gellerup.nu, at man spiller ud med et kompromisforslag: nemlig, at den bygning, hvor Foreningernes Hus ligger, kan blive stående i et par år ekstra, mens de øvrige rives ned for at gøre plads til børnepasningen i Gellerup.

Vi ved endnu ikke, hvad kommunen siger til den mulighed.

Vi har før beskrevet kommunale paradokser – nedlæggelse af Gellerupscenen og af Familieskolen, og besparelser på bibliotek og Tousgårdsladen. Nogle gange virker det som, om helhedsplanen kører i ét spor – mens kommunens politik kører i et helt and­et spor.

Indstikket Gellerup.nu handler om mere end det – du kan læse artiklerne på portalen www.gellerup.nu eller som PDF på www.skraeppebladet.dk.

Vi skriver om tyrkisk bayramfest, om progressive unge i paneldebat, om den somaliske forening Familienetværk, om at få styr på sin økonomi i Livsværkstedernes gældsrådgivning, og om, at gammel-danskerne måske er den NÆSTstørste befolkningsgruppe i Gellerup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt