Første år med Sundhedscafeen i Tousgårdsladen er gået

Aktiviteter for mænd og unge er i fokus i 2012

tekst og foto af Rosita Ahmadian

Helle Dybdal Jensen: ”Mænd og unge skal henvende sig til os med deres ønske til aktiviteter”, fortæller projektleder Helle Dybdal Jensen.

Helle Dybdal Jensen: ”Mænd og unge skal henvende sig til os med deres ønske til aktiviteter”, fortæller projektleder Helle Dybdal Jensen.

Det er snart et år siden, at den første Sundhedscafé gik i gang i Tousgårdsladen i Toveshøj, Siden har Gellerup og Toveshøjs beboere haft et tilbud om gratis, åbent og anonymt sundhedstjek lige uden for deres dør.

De første par gange kom der kun få nysgerrige forbi. Besøgstallet har dog været stigende siden, og nogle gange har det været oppe på omkring 20.

De fleste besøgende har ønsket at få tjekket blodtryk, blodsukker, vægt og kroppens alder. Mange, både kvinder og mænd, har ønsket en sundhedssamtale.

Her har de besøgende fået vejledning om forskellige sundhedsemner som diabetes, sund kost, motion, stress, søvnbesvær, rygning og medicin. Det er ligeledes blevet til råd om vægttab og hjælp til at finde vej rundt i sundhedssystemet.

Mange sunde aktiviteter
Ud over tilbud om sundhedstjek har sundhedscafeen også samarbejdet med lokale aktører om at igangsætte sunde aktiviteter. Det er således blevet arrangeret gåture for mænd, zumba-undervisning og gymnastik for kvinder.

Allan Fisker: En besøgende i gang med at blive vejet og få bestemt sin krops biologiske alder.

Allan Fisker: En besøgende i gang med at blive vejet og få bestemt sin krops biologiske alder.

”Vi er meget lydhøre over for beboernes ønsker og behov i forhold til sunde aktiviteter og forsøger at opstarte disse, hvis de ikke allerede findes i området,” fortæller projektleder for Sundhedscafeerne Helle Dybdal Jensen og fortæller, at der i 2012 især vil være fokus på at starte sunde aktiviteter, som mænd og unge ønsker sig.

”Mænd og unge skal bare henvende sig til os med deres ønske til aktiviteter,” siger Helle Dybdal Jensen, der samtidig påpeger, at endnu flere fra området er velkomne til at besøge Sundhedscafeen.
Sundhedscafeen i Tousgårdsladen
i Toveshøj holder åbent hver onsdag kl. 13-15.30.

Samarbejde med bydelsmødrene
Sundhedscafeen har i sin korte levetid også arbejdet på at knytte projekter og aktører sammen. En af samarbejdsrelationerne, som især kommer de besøgende med en anden etnisk baggrund end dansk til gode, er samarbejdet med bydelsmødrene fra Kvindehuset Århus. En bydelsmor er en kvinde med anden et etnisk baggrund end dansk. Hun er en ressourceperson fra området og har tavshedspligt.

Hun tilbyder hjælp til de besøgende i sundhedscafeen i åbningstiden med praktiske ting bl.a. tolkning og at udfylde den sundhedsprofil, der danner baggrund for den uddybende sundhedssamtale, hvis beboeren ønsker en sådan.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt